lördag 5 april 2008

Åh vad det är skönt att komma bort ibland

Stockholm.

Jag tycker alltid att det är lika kul att komma till Stockholm eftersom det blir så att jag ser nån kändis på gatan. När jag kom upp ur tunnelbanan på Östermalmstorg sprang jag på den här killen med sin smoking i högsta hugg. Jag begav mig mot Dramaten för att se en cool, moderniserad version av Hamlet (jag tror t o m att Shakespeare hade garvat när Ofelia i sin vansinnesscen kommer utspringandes och skriker "Yippie-ka-ye mother fucker") och där i publiken sitter den här kvinnan. Måste ju säga också att Robin Stegmars lite lagom bortkomna och mesiga Horatio var helt fantastiskt framförd på det där sättet som bara Stegmar kan.

Under fredagen var jag på fortbildning. En heldag med föreläsningar om svenskämnet (jag vet att det låter trist men det var riktigt intressant och givande). Fick lyssna på Jonas Hassen Khemiri (författare till "Ett öga rött" och "Montecore en unik tiger") och han lyckades på något mystiskt sätt få mig intresserad av att läsa Strindberg (hans tips var att dricka Hennessy under tiden man läser). Fick god mat, lite gratisböcker och dagen avslutades med att jag snabbt svepte i mig ett glas vitt och begav mig till tåget (där jag på vägen gick förbi den här mannen). Tanken var att jag skulle läsa lite Coelho på hemvägen men vinet gjorde så att lilla Miss E sov som en bebis hela tågresan hem.

Nu följer en avslappnande helg med rättning, läsning, fika och träning.

4 kommentarer:

 1. Seriöst.. Finns där några fular personer i Sverige är bröderna Schulman? Att dom ens är kändisar är läskigt, visar bara vad som egentligen krävs för att bli cool i Stockholm.

  Verka vara fullt upp för dig under helgen iallafall. :-)
  Riktigt fint väder ute, ville ut och jogga, men orka inte dra mig till Intersport och handla en tröja. Har ingen och blir lite väl kallt att jogga i tshirt. Får väl jogga på gymmet tills man tagit sig i kragen.

  SvaraRadera
 2. Håller helt med, speciellt Calle Schulman. Han är väldigt kort också märkte jag.

  Se nu till att ta på dig mycket kläder om du ska jogga, du får inte bli förkyld :-)

  SvaraRadera
 3. Ses vi imorgon och vilken tid?

  SvaraRadera
 4. Jag kan närsom imorgon. Bestäm tid.

  SvaraRadera