torsdag 3 januari 2008

Doktor Nonsens

Vad får en människa att frivilligt gå upp kl. 6.30 under sitt jullov? Bra fråga. Själv gick jag upp den tiden idag eftersom jag tänkte att jag skulle prova något nytt, nämligen att gå till farbror doktorn. Jag tror att det är lite mer än 10 år sedan jag var där senast... Jag är vad man kan kalla en "anti-hypokondriker" - jag går inte till läkaren för något. Jag har i perioder gått runt med en handled som gjorde ont bara jag tittade på den, detta i säkert ett halvår. Jag hade prblem med ett finger som kändes som det var stukat eller så men det lät jag vara i några månader så gick det över. Jag har haft problem med mitt öra i några år, min rygg hela livet osv. Nu gick jag till doktorn för 2 skäl: jag vill ta bort lite födelsemärken och jag har haft problem med mitt öga i över en månad. Varför jag gör skillnad mellan ett öga och det andra som jag låtit vara beror på att detta påverkar min sminkning - jag kan inte sminka mig när ögat jävlas med mig.

Jag hade tur, jag fick komma in på inspektion redan efter en kvart. Det tog mig ungefär 1 sekund från det att farbror doktor kom in till det att jag förstod varför jag inte går till sådana - omg! Han kom in och drog upp min tröja och frågade vem som gett mig det stora ärret på ryggen, sedan tittade han snabbt och halvblindt på mina märken och sa att det var lyxsjukvård att ta bort dem och sedan fick jag istället en lååååång föreläsning om varför man inte ska sola, hur malignt melanom ser ut bla bla bla. Efter vad som kändes som ett år sa jag till honom att släppa märkena, jag fattade ju att det inte blir något med dem. Ja ville att han skulle kolla på ögat också. Jag tror han slutade lyssna då.

- Jag har problem med ena ögonlocket, det är torrt, ömsar skinn och varar sig
- Jag ska kolla, hrm, jag kan inte se några problem på hornhinnan
- Nej, jag sa ögonlocket, ser du - här
- Hrm, jag är ju ingen ögonläkare men det verkar inte vara något fel i ögat
- Jag sa ÖGONLOCKET!
- Nu vänder jag bort ditt ögonlock för att se under det, på ditt öga. Ser inget konstigt
- Vi kanske ska byta roller pucko

Jag fick tillslut tjötat till mig ett recept på nån ögonsalva mot eksem och nu sitter jag här halvblind eftersom jag såklart lyckats få in salvan i ögat. Typiskt.

Har en känsla av att det lär dröja minst 10 år till innan jag går till farbror doktorn igen.

10 kommentarer:

 1. Hahahaha!
  Jag har sån otrolig empati med dig så du anar inte, själv går jag till läkaren när jag känner att jag inte klarar det längre och då kommer jag också alltid in med fler saker.
  Man får liksom en idiotförklarande blick till svars tycker jag.
  Men tack vare att jag har ett hjärtproblem så går jag före alla andra och det är ju guld... :)
  Kan du inte lägga en liten tunn bomullsremsa över som gör att salvan stannar och inte rinner ner i ögat..typ som en liten klisterremsa eller ngt?

  SvaraRadera
 2. Kate: Bra förslag, ska komma ihåg det. Låter jobbigt med hjärtproblem men det är ju bra att få prioriteras iaf :-)

  SvaraRadera
 3. Jag går inte heller till doktorn speciellt ofta.

  Var ifs till ögonakuten för ett år sedan. Men jag tror jag har varit till doktorn två gånger på 6 år.

  Kan vi säga typ 15.30 på söndag?

  SvaraRadera
 4. mmmm - haller med dig. De kollar aldrig det man soker for och sedan blir man upplaxad. Javla skit. Det hjalper inte ens om man har sex med dem.

  Det ar lika bra att diagnostisera sig sjalv. Sist anvande jag hund-salva pa ett ihardigt exem och det forsvann omedelbums. Nasta gang gar jag till veterinaren!

  SvaraRadera
 5. Mjo..
  Läkare är ett skumt folk. :-P
  Alltid bra att hålla ett extra öga på dom o fråga "Varför?" på allt dom vill att man ska göra. (Efter att ha läst Aftonbladets "Doktorn anstastade mig") så är jag väldigt suspicious mot läkare(doktorer whatever).
  Jag tycker heller inte om min läkare, så jävla dryg.. Borde byta, man vågar man? Sen är jag iofs aldrig där förutom typ årligen. =P Men det är bara för jag också vill ha eksemsalva. =) Och så lite andra skador man dra på sig. Nu börjar jag nog yra lite väl mycket...

  SvaraRadera
 6. Jag har en sån där bra, charmig läkare som verkligen lyssnar etc etc. Tyvärr slår det tillbaka genom att det känns det nördigt att gå till honom för minsta lilla sak.
  Annars håller jag med - doktorer är lustiga människor.

  SvaraRadera
 7. mm, läkare är härliga, speciellt när man skall betala sen göra deras jobb och sen i slutändan får de massa betalt och jag ingenting. Min läkare brukar ha sin klassiska replik:"vad tycker du att vi skall göra åt det då?" DET ÄR JU DET DU SKALL SVARA PÅ PUCKO, tänker jag då, det var ju därför jag gick dit. När jag en gång frågade om det inte fanns nåågra mediciner som var muskelavslappnande svarade hon "Nä, jag tror inte det finns några" Vad då tror, ta reda på det då! Näää läkarvetenskapen e ett underligt fenomen.

  SvaraRadera
 8. Miss UD: 15.30 funkar för min del

  Ems: Din doktor är ju iaf lite mer som tv-serieläkarna än den gubben jag fick. Men efter din Doctor D vet jag inte om jag litar på läkare, speciellt inte dem som tror att kvinnor är gravida i 6 månader ;p

  Anonym: Läkare som antastar låter inget kul...

  Lilla Duktig: Har du hittat en du gillar så stick with him!

  Cecilia: Precis! Varför ska JAG tala om lösningen när jag betalar för en professionel lösning? Det är ju som om våra elever skulle börja lära sig saker utan oss...

  SvaraRadera
 9. Tips. Tips. Tips.

  Hmm, ditt ögonlocksproblem minus att det varar, låter som något jag drabbas varje år av till följd av vårt klimat. Jag har helt enkelt så känslig hy runt ögonen att de inte klarar av kraftiga förändringar i luftfuktigheten. Detta inträffar i augusti och håller i sig till i februari ungefär.

  Det ENDA som har hjälpt mig, och jag har provat massor, är Clarins "masque contour des yeux" eller som det även står på tuben på engelska "Skin-smoothing eye mask". Krämen är dyr men dryg och utför underverk. Man behöver inte använda den som mask utan kan även, som jag gör, använda den som daglig ögonkräm.

  MVH/T

  SvaraRadera
 10. Eurotrashgirl: Tack för tipset! Det verkar dock som att det "bara" var vanligt eksem för det har redan blivit bättre av salvan jag fick.

  SvaraRadera