torsdag 7 december 2017

När allt bara känns skit

Det ser ut som f***n här hemma. Det behöver dammsugas, röjas, plockad undan. Lådan med halloweenprylar står kvar framme, två lådor med vinterkläder har kommit fram men inte packats upp. Det ligger leksaker precis överallt. Soffan är en hoppborg, köksbänken en oas av papper. Tvätthögarna växer - osäkert om den med smutsig eller ren är störst. Badrummen behöver skuras, barnen behöver snytas. Grefven jobbar dygnet runt alla dagar i veckan (nej, inte riktigt men nära nog) och jag bryter ihop litegranna varje dag. Skriver listor på vad som ska göras eftersom jag glömmer. Känslan av att vara splittrad och stressad är så stor att jag till och med behöver skriva upp den på listan. 

Idag, när jag ska ”få paus” (dvs gå till jobbet) så strular magen. Är uppblåst och ser ut att vara gravid (det är jag inte) och har ont. Ingen matlust. Kommer iväg till jobbet och har en härlig lektion (dagens enda ljuspunkt!) Tar mig sedan hem till två övertrötta, skrikiga barn och en man som skyndar iväg till jobbet. Tuggar mintsmakande tabletter mot gasbildning. Försöker tänka att allt kommer lösa sig. Bryter ihop lite när jag måste fixa mat men mår illa vid tanken på den. Svärmor ringer och föreslår en omelett. Väntar på att klockan ska bli läggdags för barnen. Känner mig ungefär lika kul som vädret utanför (regn och typ storm). 

Lite skönt att få klaga av sig iaf. 

3 kommentarer:

  1. många gånger har jag fått ge upp att få allt perfekt, en dag i taget.

    SvaraRadera
  2. Det kommer bättre dagar! Kram!

    SvaraRadera
  3. Det kommer att ordna sig. Ta det viktigaste (hungriga barn, få dem i säng, ät nåt iaf själv) och däcka i soffan framför The Holiday eller nån Austenfilm och andas! <3 Högarna ligger kvar, de kan växa, men kommer inte anfalla någon. :)

    SvaraRadera