måndag 15 februari 2016

Grefvarna i Bath - dag 1

Imorse bar det av mot Bath - jag och maken åker på fortbildningssemester (japp, det går att kombinera de båda). 


Mellanlandade i Amsterdam en stund, åt lite och dreglade över böcker och sedan åkte vi lite till och slutligen landade vi i Bristol. Slängde oss på en buss mot Bath och började spana in kartor. Vi tycker att vi känner igen oss på kartan och hoppar av för att inse att vi inte riktigt har koll på var vi är eller vart vi ska. När vi som bäst står och kollar på kartan kommer en Beatles-liknande ung man fram till oss och frågar om vi behöver hjälp. Vi visar var vi ska och det visar sig att han jobbar på en förskola i närheten och gärna kör oss dit. Chris, som han heter, är en soffsurfande go' kille som tycker att man ska hjälpa folk. En riktig karmakille som skjutsade oss till vårt hotell. Hur schysst som helst! Det här var verkligen en härlig start på resan. 

En mindre trevlig start på resan var fågeln som sket på oss... 


Hotellet är ett viktorianskt, supermysigt ställe som jag direkt blir kär i. Efter en fika och lite klädbyten så promenerade vi ned mot centrum - vi bor ca 30 minuter därifrån. Målet var tk maxx - en härlig affär där man kan köpa märkesgrejer och annat till vrakpriser. Jag hann bara innanför dörren så hade jag hittat två handväskor jag "bara måste ha". Grefven hittade lite kläder till sig och sedan drog vi vidare till en liten pub där vi blev serverade varsin fish & chips. 


Vi promenerade sedan hem i mörkret, mätta och frusna. Spanade på snygga skyltar och nu sitter vi på hotellrummet och kollar på Avengers, äter vindruvor och funderar ut morgondagens äventyr. 8 kommentarer:

 1. Åh! Så mysigt med resa på tumanhand. Hoppas ni får det finfint :)

  SvaraRadera
 2. The Raven hade bra mat (har alla tyckt som jag vet testat), tips på ställe att äta på helt enkelt :) Avis på tk maxx, den affären är helt fantastisk! //Jenny Svanberg

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för tipset, då blir det nog till att äta där imorgon :-)

   Radera
 3. Åååh så härligt!! Anglofilen i mig är gröööön av avund men medmäniskan i mig tycker bara det låter super! (Nästan. Är väl iaf lite avunds.)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag hade varit avis om det varit tvärtom så jag förstår dig :-p

   Radera
 4. Svar
  1. Ja, det känns väldigt lyxigt och personalen är väldigt trevliga.

   Radera