tisdag 16 februari 2016

Bath dag 2 - Austen, Herschel & Zoolander

Imorse tog vi det lugnt, läste lite och åt en god frukost. Jag blev förtjust i att varje bord fick en egen tekanna.


Vi promenerade sedan ned mot centrum och beundrade gröna parker. Vi hade tänkt gå med en guidad tur men insåg att vi inte skulle hinna fram i tid. 


Istället svängde vi av mot Jane Austen-centret där vi fick lära oss en hel del om Jane Austen och hennes tid här i Bath. Guiden "hette" Edward Ferrars och var väldigt duktig. Man fick se porträtt, prova kläder och sedan shoppade vi loss i souvenirbutiken. Medan jag var på toaletten köpte Grefven ett vackert halsband till mig med en grön tekanna - i presentasken ligger det på en påse te. 

 Vi avslutade besöket med att äta "Tea with Mr Darcy". Mycket gott och väldigt trevligt!


Efter besöket gick vi ut och vandrade runt bland shoppinggatorna. Hittade lite olika bokhandlar, Grefven hittade olika butiker för gubbkepsar och sedan drog vi iväg till Herschelmuséet. William Herschel var en musiker som hade astronomi som en liten sidohobby. Han byggde egna teleskop och lyckades upptäcka Uranus från sin trädgård. 


När vi nu båda varit på museum som lockar oss så åt vi en trevlig middag och bestämde oss för att gå på bio. Vi såg Zoolander 2 och den var HYSTERISKT ROLIG! Nu är vi tillbaka på hotellrummet, trötta i benen och ryggen men nöjda med dagen. Lite shopping har det allt blivit... 
6 kommentarer: