tisdag 25 november 2008

Hola amigo!

Jag har ikväll gjort ännu en ny bekantskap - med en granne faktiskt. En man som bor här i närheten. Vi har tidigare hejat på varandra på väg till spårvagnen, vinkat, pratat någon gång kanske. Ikväll hade vi sällskap från spårvagnen och lärde känna varandra. Han heter Frans, kommer från Bolivia och har de senaste åtta åren jobbat med att sälja Faktum. Frans berättade att han är konstnär och sedan frågade han om jag inte ville komma över någon dag och äta mat och måla lite med honom. Som grädde på moset lockade han mig genom att erbjuda mig att köpa ett par örhängen han hade från hemlandet.

Jag som är så van vid att säga nej till allt blev därför väldigt förvånad när jag hör min röst säga "ja, det vore jättetrevligt" och sedan ge honom mitt nummer. Men det är någonting med Frans, min hemlöse vän, och hans glada personlighet, som bara gör att jag faktiskt vill lära känna honom mer. Dessutom kanske han kan hjälpa mig få tillbaka den spanska jag en gång lärt mig.

3 kommentarer:

 1. Det låter ju faktiskt jättehärligt.. tänk om man gjorde så där lite oftare. Det finns så många spännande människor som man kan lära sig jättemycket av om man bara vågar. Hoppas du och Frans får trevligt. :)

  SvaraRadera
 2. Jag tycker att det är en toppenbra sak. Du måste berätta hur det går sedan.

  SvaraRadera
 3. Veliga hönan: Jag hoppas det med :-)

  Miss UD: Självklart, tack för stödet.

  SvaraRadera