tisdag 3 juli 2018

Nu börjar barnen bli stora

Det började med att Brita och Grefven sov i tält en natt - natten efter ville hon sova där alldeles själv. Hon är fem och ett halvt och vi har alldeles nyss lyckats förhandla oss till att vi ska få vara på nedervåningen även om hon inte har somnat ännu vid läggningen. Men ja, hon ville sova själv i tältet ute i trädgården och vi gick med på det. 



Hon sov tydligen jättebra där ute, hennes mamma sov inte lika bra inne i huset. Jag låg nog vaken halva natten och lyssnade efter skrik, rävar eller andra hemskheter. Hon hade en walkie-talkie i tältet så hon skulle kunna prata med oss om hon blev rädd men hon hade det så bra så. 

Inatt föreslog hon att hon och Henry skulle få sova ensamma i tältet - vi tyckte inte riktigt att det vore en bra idé dock men föreslog att Henrys säng kunde få flytta in i hennes rum. Sagt och gjort, inatt har barnen sovit själva i det som ska bli deras gemensamma sovrum. Brita var så söt - hon läste saga för lillebror och när han sedan började ropa efter mamma så pratade hon lugnt med honom om hur viktigt det är att sova eftersom vi ska göra roliga saker idag. Han blev tyst och vi har inte hört ett ljud. Jag och maken fick sett på film och har sedan sovit gott hela natten. 

Wow, ska det vara så här nu?

1 kommentar:

  1. Härligt! Sonen ska kanske paddla kajak med den äldsta i helgen, minns när hon fick världens minsta sovsäck redan som baby :)

    SvaraRadera