tisdag 25 januari 2011

Vuxenpoäng på det du

Idag var jag och Grefven och träffade en ung pojkspoling som pratade fondsparande med oss. Grefven (also known as the money-man) tyckte allt lät intressant och bra, nickade och hm-ade då och då. Själv satt jag (also known as the spender) och halvsov och undrade vart ynglingen varit på fest då jag kunde ana en uteställe-stämpel på hans handled. Det hela verkade sluta i att mina pengar ska sparas på ett ställe där jag inte kan röra dem. Låter läskigt...


Update: Okej, så jag googlade fram pojkspolingen - han är född 84. Han är yngre än min lillebror och han ska ha hand om mina pengar... Han är dessutom kompis med en av mina gamla elever.

Känns bra...

6 kommentarer:

 1. Jag medger att jag ännu har lite svårt att hantera sådana situationer och faktiskt ser "skillnad" på yngre och äldre personer, oavsett vem som faktiskt är bäst.
  Nästan lite ålderistiskt (för man kan väl inte säga rasistiskt?) av mig.

  SvaraRadera
 2. Oavsett ålder på bankman, tycker jag alltid att det är lite läskigt att vara på banken. Man känner sig lite... korkad... när man sitter och pratar pension och sånt. Korkad och naiv.
  Men det är ju oftast bra att ta tag i sånt så man får härda ut.

  SvaraRadera
 3. mm, pengar är kul, speciellt när de finns i överflöd... Låter T ta hand om den stora ekonomin så tar jag hand om den lilla. Jag känner mig alltid apgammal när man blir uppmärksammad på att 90-orna faktiskt är ute i arbetslivet, är inte de fortfarande på dagis är min första tanke!

  SvaraRadera
 4. Tesa: Jag tror nog att han är fullt kapabel till att sköta sitt jobb, men ändå, jag kände mig så gammal...

  Jo: Jag kände mig som värsta blonda bimbon. "Jo, men säger min karl att det här är bra så gör jag så"

  Cila: Jag gillar att spendera pengar - inte spara.

  SvaraRadera
 5. Var han snygg?`I så fall kan han få bli min personlige bankman. Perfekt ålder för mig ;-)

  SvaraRadera
 6. Johanna: Han var snygg :-)(Men säg inget till Grefven...)

  SvaraRadera