onsdag 4 juli 2018

Stockholm bjöd på porr och shopping

Förra tisdagen åkte jag och Sofie från Bokbubblarna upp till Stockholm. Vi tjötade, läste och njöt av egentiden vi skulle få - småbarnsmammor som vi är. Väl framme i Stockholm bestämde vi oss för att promenera runt på Söder med väskor och allt. Vi hade ett gäng ställen vi absolut ville till och eftersom vi inte hade all tid i världen så gällde det att avverka så mycket som möjligt. 

Sagt och gjort, vi promenerade bort till Pen store för Sofies del och jag hittade ett Myrorna jämte så livet var på topp. Vi lunchade och fortsatte sedan mot the English Bookshop där vi konstigt nog hittade böcker vi bara måste ha. 

Vi drog oss sedan bort mot hotellet som låg i Nacka. Vi hittade ett trevligt matställe i närheten och lärde oss attman kunde åka båt över till Djurgården dit vi skulle på kvällen. Vi checkade in, bytte om och vilade fötterna en stund och sedan gick vi till Bers & boule (kan det ha hetat det?) och åt god mat och drack en (tyvärr) inte så god drink. Vi tog sedan båten över till Djurgården, letade upp Cirkus och sedan blev det dags för kvällens underhållning: ett liveframträdande av podden My dad wrote a porno. 


Vi skrattade oss halvt fördärvade - de är sjukt roliga! Efter några timmar var det dags att bege sig hemåt och vi promenerade in till centrum innan vi tog en buss sista biten. Trötta och glada föll vi ned i våra lyxiga sängar och sov gott. 

Dagen efter vaknar jag och känner av en förkylning. Vi äter underbar hotellfrukost och tar sedan bussen till gamla stan där jag ville in på SF-bokhandeln. Vi lämnade av väskorna på centralen och gick till Norrmalm för ett obligatoriskt besök hos Antikt, gammalt och nytt (det blev lite smyckesshopping där ja) men innan det hittade vi en helt ljuvlig liten butik, Fröken Söt, där vi båda köpte fina klänningar, matchande hårband och lite örhängen. 

Innan tåget hem åt vi god pasta på en uteservering uppe på Åhlenstaket och sedan var det ganska skönt att börja dra sig mot tåget. Ca 20000 steg/per dag, en förkylning och väldigt mycket intryck - man blir lätt trött. Väl på tåget somnade jag gott och ringde sedan familjen och bad dem hämta mig vid tåget. 

En härlig resa med bra sällskap! 

2 kommentarer:

  1. Visst är Stockholm härligt. Särskilt en sådan här sommar. När jag är i Gamla Stan brukar jag nästan alltid stöta på någon person jag känner. Är det inte lite konstigt, har jag tänkt. Jag bor ju i Dalsland. Och det har inte slagit fel hittills. Men eftersom ALLA verkar befinna sig på Västerlånggatan samtidigt, så är det kanske inte så konstigt.

    SvaraRadera