tisdag 14 oktober 2014

22 månader - en bestämd ung fröken

Ibland är det lite för mycket och så är det den här veckan, detta märker jag framför allt på att jag igår missade att Brita blev 22 månader. 

Nu märker vi mer och mer en sådan stor tjej vi har. Hon pratar ganska mycket och flera ord ihop i meningar. Lite otydligt uttal ibland men vi hör mer och mer att hon härmar det vi säger. Favoritfraserna just nu är "Mamma kissar, pappa målar, farmor nannar". 


Pottan är väldigt spännande - inte för att användas av henne men katten ska kissa på pottan varje morgon. Numera finns det nästan aldrig toapapper när man behöver det eftersom den nedrans katten ska ha allt :-) Hon plockar skräp varje dag på väg hem från förskolan och slänger det i papperskorgen. Hon härmar högtalarrösten som annonserar vart tåget är. Idag satt hon en längre stund och tittade på ett och samma tv-program. Hon älskar böcker - just nu en om bondgårdens djur och en om Babblarna. 


Hon är noggrann att pussa och blåsa om någon säger sig ha ont, hon säger till när hon är trött och vill lägga sig eller när hon har bajsat. Numera kan man även få henne att stänga av Ipaden och lägga undan den för att vi ska äta eller liknande. 


Matstunder är kluriga tider, hon har ju så mycket annat som är roligare. Att testa oss är också kul (tydligen). Hon kastar maten omkring sig, står upp och dansar på stolen, spottar ut vattnet osv. Vi har mååååånga duster just kring matbordet. 

2 kommentarer:

  1. ju mer de får söla nu desto bättre bordsskick senare, av med kläderna och fram med golvmoppen :)

    SvaraRadera