tisdag 30 mars 2010

Edinburgh-tips hitåt tack!

På måndag åker jag och Grefven till Edinburgh - är det någon som har tips på trevliga affärer, restauranger, caféer etc? När det gäller shopping är jag mest ute efter prisvärda (dvs icke för dyra) grejer - kläder, smycken, smink och väskor.

Vill vinna!


Jag är med och tävlar om lite fina produkter från Nivea, som tävlas bort av Bring Bling to everything.

Vill ni vara med och tävla så ange gärna att ni blev tipsade av mig :-)

lördag 27 mars 2010

Levande ljus och lite fusk

Jag halvfuskar mig igenom Earth Hour. Jag står visserligen i mörkret och myser med levande ljus men både spis och dator är igång. Måste ha mat och jag måste ha musik. Men jag har släckt iaf. Alltid en början :-)

torsdag 25 mars 2010

Som en snigel med nytt skal

Imorse skrev jag och Grefven på ett kontrakt. Om tre månader bor vi en härlig trea med mycket mer plats än den etta vi bor i nu.

Hurra!

tisdag 23 mars 2010

Dags för dans igen

Stegen de gör efter knivslagsmålet - då förstår ni kanske varför min rygg inte mådde bra förra veckan...

Zyntax error


Jag bröt ihop idag på svensklektionen, eleverna höll på att skratta ihjäl sig. Jag skulle lätt och enkelt gå igenom hur man källhänvisar när jag får syn på den här bilden och på något sätt får tunghäfta, glömmer bort vad jag ska säga och blir helt yr, rodnar och eleverna börjar undra vad som händer med mig. Jag vet inte riktigt heller vad som hände men jag tappade mig helt, blev ett dreglande fån och eleverna fick sig iaf ett gott skratt. Vi fick sedan hitta en annan bild (utan en halvnaken Brad Pitt) för att kunna lära oss om källhänvisning...

Visst är det spännande att vara lärare, nämnde jag att det är en klass med endast grabbar också...

Bild lånad härifrån

För jag har bara regn hos mig

Om man har ett pussmunsparaply och blommiga gummistövlar är det inte jobbigt att promenera till jobbet i regnet. Sedan vet jag ju dock inte om Grefven uppskattade att hans 30-åriga flickvän skulle hoppa i varenda vattenpöl på vägen, men det är ju egentligen helt irrelevant.

Update: Stövlarna kan skådas här

lördag 20 mars 2010

Lördag hos Grefvarna

Grefven planterar om blommor
Grefvinnan förbereder morgondagens Afternoon Tea

torsdag 18 mars 2010

Baker man, is baking bread

Grefven har köpt en köksassistent, gissa vem som får nybakat bröd på morgonen?

Inte lätt att bli gammal

Tisdag: Miss E lär sig Michael Jacksons "Beat it" på danskursen.
Onsdag: Miss E ska spela biljard med kollegorna men ryggen hugger och Miss E inser att folk över 30 tydligen inte kan röra lika smidigt som förr...

måndag 15 mars 2010

Tillökning i familjen...

Om du har 75kr över varje månad kan du kan göra som mig och adoptera en orangutang. Jag och Grefven valde Grendon (på bilden), han ska tydligen se ut som ett bowlingklot :-P


Bild lånad från BOS

söndag 14 mars 2010

Miss E letar jacka

Var snäll och hjälp en vilsen själ...

Våren är här!*

En sådan underbar vårdag det var igår! (och verkar bli idag också). Vi fick så mycket gjort och ändå hann vi njuta av dagen och ta den som vi kände för det. Vi tog promenader runt till lite second hand-affärer, möbelaffärer och inhandlade bl. a. röda krukor och en tvålpump till hemmet. Åkte iväg och köpte en underbar brun matta som jag spanat på länge (den gör sådan skillnad - hemmet lyser upp nu!), åkte till Grefvens vänner och grillade korv på deras framsida - underbart att sitta och njuta i solen. Jag letade dagen till ära fram ett par vårskor och en kavaj. Sedan spelade vi badminton, tog en mysig tupplur i soffan, fixade och donade lite och sedan promenerade vi iväg till ett par andra vänner och lagade mat, drack vin och tjötade i flera timmar.

Idag ser jag fram emot läsning (redan avklarat dock), ett besök på bibblan samt Blomsterlandet, lite smårättning och sedan ska vi hem till ett par vänner och baka pizza.

Det är fantastiskt vad mycket mer energi man har när solen tittar fram :-)


* Jag såg snödroppar komma fram i rabatterna - alltså är det vår!

tisdag 9 mars 2010

Semesterplaner

Inte riktigt Toscana men det blir iaf en resa till Edinburgh över påsklovet!

måndag 8 mars 2010

Hurra

Alltid roligt med paket!

Iakttagelse från soffan

Grefven är väldigt söt när han sover

Nattlig uppdatering

Börjar bli trött och hungrig - "bara" 1½ timma kvar av galan...

Här sitter man och multitaskar...

Tittar på Oscarsgalan och twittrar med Miss KYD.

Glömde teet

Det blev ingen lugn, skön tedrickande Missysöndag. Efter besöket på bibblan så gick jag hem och storstädade, rensade och gjorde om hemma. Det var inte förrän jag åt middag runt 19-tiden och kollade bloggen som jag insåg att jag inte suttit ned på hela dagen och att jag glömt smaka på mitt nyinköpta te. Konstigt att man kan glömma sådant... Men men, trots allt har jag haft en underbar dag!

Oscarvärd sambo :-*

Det känns lite lyxigare att se Oscarsgalan i år - kanske för att sambon fixat smörgås, varm choklad, tänt levande ljus och förberett en kopp te till mig när jag vaknade vid midnatt. Har en känsla av att jag kommer njuta hela natten!

söndag 7 mars 2010

Ah... Söndag!

Trots lite rättningshögar och en vetskap om att jag måste lägga mig tidigt idag (Oscarsgalan inatt!) så känner jag att idag ska ut på att strosa till biblioteket, bläddra i tidningar och dricka mycket te. Jag ska ha en Missy-helg helt enkelt :-)

måndag 1 mars 2010

Lånar Missys tidsmaskin

Missy gjorde en kul tidsmaskinslista - så jag snor såklart den. Eller lånar på obestämd tid :-)

1 mars 2009 - Vet inte vad jag gjorde då men 2 mars åkte jag upp till Stockholm en snabbis och såg John Legend live.

1 mars 2008 - Var bakis efter Syrrans singstar-fest och jag dansade afrikansk dans och lärde mig spela djembetrummor.

1 mars 2007 - Köpte biljetter till Linkin Park och var överlycklig

Håll tummarna...