tisdag 6 mars 2018

Ettochetthalvt

Idag är Henry ett och ett halvt år. Mycket har hänt senaste halvåret - eller bara senaste månaden typ. Han går, springer, klättrar - ja, han är överallt. Han säger mamma och pappa, där, titta och han förstår allt vi säger men väljer att inte lyssna på ”nej” och ”sluta”. Han vill helst inte sitta i sin barnstol, han vill helst inte sova i spjälsängen (men det måste han ett tag till) och han kan väldigt mycket själv. Det är så coolt att se denna lilla personligheten med alla sina egenskaper. Så olik sin syster - han är mycket mer röjig och uppfinningsrik. Vi har vänt på dörrhandtagen till källardörren och toadörrarna men han kan om han vill. Hittade honom med en mugg inne på toan där han fyllt den med toavatten. Jag hann stoppa honom i tid (tack vare Brita som larmade) men shit alltså! 

Hon är gärna med och lagar mat, provsmakar också. Allt är gott! Han njuter av tv i sin lilla läderfåtölj. Han hoppar på studsmattan och han läser sina böcker. Hela tiden - precis som sin mor. Ser han mig läsa så ska han upp och sitta jämte och läsa han med. Ljuvligt! 

Han gillar att busa, att köra sin Bobby car, att bada och igår testsatt han på pottan och det var tydligen fantastiskt kul för det har han provat igen och igen (utan resultat ännu men ändå, Brita ville aldrig ens försöka). Vi försöker gå till öppna förskolan och väl där tycker han det är roligt. Han är väldigt social och väldigt gosig och jag älskar honom så ofantligt! 
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar