fredag 31 mars 2017

Infriar nyårslöften

Ett av mina nyårslöften är att jag och min man ska ha (minst) en barnfri date i månaden. Vi har tur som har ett fanstastiskt nätverk av föräldrar och syskon som finns nära till hands och gärna barnvaktar - men trots detta är det ändå rätt svårt att få till en endaste liten barnfri middag. 

Men men, vi har lyckats. Typ. Vi fick fuska lite i februari och tog med lillkillen, men eftersom han är en tyst och snäll bebis så var det nästan barnfritt :-) 

Vi håller oss til en vardagkväll i Kungsbacka - på så sätt kan vi vara hemma tidigt. Det finns inte direkt samma stora utbud av restauranger här som i Göteborg men än så länge har vi varit på olika ställen. 

Igår var vi på Esters och åt gott. Hummersoppa, lamm och chokladfondant fick jag och Grefven åt pepparrotssoppa, anka och glass med hjortron. Jag tog den obligatoriska passionsmojiton (älskar!) och det var riktigt skönt att äta middag ihop utan en bebis i knät/trotsig fyraåring som avskyr allt man lagar. 


Vi var hemma vid 21 och hyrde film, Masterminds, och skrattade resten av kvällen. Sjukt rolig film! 


Låt kreativiteten flöda del 1.

I ett försök att bli mer kreativ möblerades det om här hemma i helgen. Gästrummet där nere är nu lekrum, extrarummet här uppe är ett extra sovrum och i min walk-in closet gjorde jag iordning en liten syhörna. Jag kör ju ett syprojekt varje år och till sommaren ska jag ta tag i att sy mig en klänning (den förra blev aldrig klar... men nu så!) 


måndag 20 mars 2017

Huvud, axlar, knä och tå

Status fam. E:

Henry: håller på att få en tand i överkäken = kommer likna en kanin. Också = dreglar som en tok, gnäller och vill bli buren 24/7. Älskar att prata och har börjat säga ljud som låter som "Titta!". Sittränar.


Brita: har upptäckt springcykel (Springis) och fick därför en ny hjälm i helgen. Det var en lycklig tjej som kom ut från cykelaffären med en knallrosa hjälm med blommor på. Hon har nu springcyklat i en vecka. 



Grefven: jobbar, lägger sten, bär stora barnet när hon blir bebis, springer, cyklar (han köpte också hjälm) och storstädar hemmet en gång i veckan.

Jag: joggar, promenerar, styrketränar, läser böcker, väcks en gång i timman varje natt, matar barn dygnet runt och blir besatt av Doctor Who. 


fredag 17 mars 2017

Glassdags!

När Bräutigams lägger ut bild på att det är säsong för glass - ja, då måste man ju åka förbi och smaka efter förskolan. 

Brita åt melon och jag åt salt karamell - melonen var godast :-)


tisdag 14 mars 2017

Energigivande söndag

I söndags hade jag en sådan där fantastisk dag som fyllde mig med massor av energi - som jag har längtat efter detta!

Jag började med att tidigt på morgonen åka in till Göteborg där jag mötte upp med Camilla. Jag hade ett presentkort på frukost för två på Elite Plaza Hotell och vi åt allt som fanns och lite till. Spräckte definitivt Viktväktarbudgeten men so what? Klart värt det - det var sååå gott! Att dessutom få sitta och prata med en annan vuxen utan barn som avbryter var lyx bara det. 


När frukosten var slukad strosade vi runt i stan och fönstershoppade. Allt var stängt eftersom det var tidigt men det var skönt att bara gå runt och prata. När affärerna sedan öppnade besökte vi några vintagebutiker och provade kläder. Bestämde att vi ska "flanera in våren" någon dag framöver - bubbel och klackar är ord som nämndes :-)

Runt lunchtid åkte jag hem till min lilla familj - Grefven skulle såga ned svärmors häck och lilleman hade precis somnat i vagnen så jag svidande om och tog en liten jogging-/promenadtur med vagnen. Frågade Brita om hon ville med och hon tog sin springcykel (Springis) och vi var ute en hel timma! Hon var jätteglad och jätteduktig och det var riktigt kul att vara ute tillsammans. 



Verkligen en dag som gav massor av energi - jag hoppas på fler sådana! 

lördag 11 mars 2017

Barnvagnsmarschen 2017

Idag tog jag och Henry oss in till Göteborg för den årliga barnvagnsmarschen. Det var femte året för mig och premiär för Henry - som även hade premiär för sittvagn! Stora killen... 

Vädret var definitivt med oss - härlig sol och lillkillen hade gubbkeps. Vi marscherade för att stoppa mödradödligheten i samband med födslar, om allas rätt till fri abort och rätten att bestämma över sin egen kropp. 

Med tanke på att båda mina barn kommit ut genom min mage är jag tacksam för den vård och stöd vi har här i Sverige - aldrig var jag orolig för varken mitt eller mina barns liv. 






torsdag 9 mars 2017

Första joggingpasset sedan Henry

En av mina "nya" grannar skapade gruppen Tjolöholm runners och bjöd in ett gäng mammor i området. Bra initiativ - vi ska nu försöka komma ut en gång i veckan och promenera/jogga. 

Igår var första träffen och vi var tre stycken tappra kvinnor i snöovädret. Isande kalla vindar och snöslask stoppar oss inte - vi var ute en timma och fick joggat lite. Vi är alla tre ganska nyblivna mammor så vi tog det lugnt och försiktigt. 

Det var så skönt och jag var full av energi när jag kom hem - det här vill jag göra igen! 



måndag 6 mars 2017

Halvårs-Henry

Shit. Det har gått ett halvår sedan du kom ut Henry. Tiden går för fort. 

Igår ammade jag bara varannan måltid och sedan hormongrät jag för att du snart är vuxen. Jag har hela tiden sagt att jag längtar efter att sluta amma men nu vill jag inte riktigt. Vill ha min bebis... Samtidigt är det så coolt att se dig bli en liten person istället för en hjälplös klump. 



Idag har du ätit gröt (överallt) och majskrokar (som att det inte fanns någon morgondag). Smoothie älskar du men kyckling med grönsaker fick vi lura ned med smoothie längst fram på skeden. 


Du sover ofta och gärna - du somnade på mormor idag när hon masserade din rygg. Du tog sovmorgon idag också - sov nästan ända till 8 istället för 6.30. Hoppas på en trend där :-) 


Man skulle kunna tro att det här är från idag för det är snöigt ute nu med, men det här var i februari. Du gillade inte riktigt att ligga i pulkan men du har lite svårt att sitta ännu - huvudet är så tungt. Vi tränar och tränar och nu kan du iaf rulla runt åt alla håll. 





Du är inte riktigt ett fan av kameran men har man tur kan man få riktigt fina bilder av dig. Folk som träffar dig tycker att du är en väldigt snäll bebis - jag har tur som kan ha med dig överallt. På bio (barnvagnsbio iofs), på bokklubb och på shopping. 



Du är glad och go' när du vaknar på morgonen. Sticker ut en fot mellan spjälen, kör solo på trämobilen och vänder dig så du ligger på kortsidan. 


Du sitter ofta i gåstolen numera men du har inte riktigt börjat röra dig i den. 


Bäst av allt är att se dig med din storasyster - ni älskar varandra så fint och du skrattar åt allt hon gör 😍



Dagens fail

Sonen, som väcker mig 6.30 VARJE morgon, sover till 7.47. 

Då var det ju synd att Grefven kom in med dottern och väckte mig 6.30... 


lördag 4 mars 2017

Jag har stavat mig i mål

Idag gick jag i mål i första delen av Icaklassikern - Vasaloppet. Jag har gått 9 mil stavgång under 6 veckor, flera av gångerna med Henry i bärsele på magen. Är riktigt nöjd och kul har det varit :-) 



I april är det dags för "Vätternrundan" så min cykel har varit på uppfixning och jag ska få låna svärmors motionscykel att ha framför tvn.