fredag 15 april 2016

En fredagkväll under småbarnsåren

Man hämtar 3-åringen och går till café. Fikar med sin kompis som är lika trött och slut efter arbetsdagen som man själv är. 3-åringen får sockerkick och springer iväg. I Nordstan. Helt orädd. Man är gravid, trött och har mild foglossning. Man orkar inte springa efter. 

Man kommer till tåget (med dottern som kom tillbaka). Man är så trött så man nästan somnar. Inser att klockan är 19.15 och att man kommer behöva handla inför morgondagens frukost. Går av tåget. Det regnar i Kungsbacka. Man är kissnödig. Dottern korsar benen och är också kissnödig. Akut. Drar ned byxorna och lyfter upp henne mot ett träd. Hon vägrar. Hon kan hålla sig. 

Åker till Ica och skyndar in på toaletten. Hon behöver inte kissa. Går in i affären. Då behöver hon kissa. Skyndar ut till toaletten igen och svarar på tusen frågor om vad de olika sakerna inne på toaletten gör. Tvättar händerna och lovar godis om vi handlar snabbt. Handlar snabbt! Betalar. Barnet blir akut bajsnödig så vi springer till toan igen och sitter sedan i en kvart och lyssnar på 3-åringen som berättar om sitt bajs, att det heter bajskorv, att det sitter en fantasigubbe på hennes bajs och pratar med hennes fis. Klockan är 20.20 på en fredagkväll. 

Glamouren alltså...

2 kommentarer:

  1. Jag tycker det är en rolig historia. Den är liksom roligare när man har kommit ut på andra sidan. Du får ta fram den om femton år igen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag kan tänka mig det, ska försöka skratta åt det när jag tar upp det på hennes 18-årsdag :-p

      Radera