torsdag 31 juli 2014

Egenodlat is the shit

Jag vet inte hur det är med er andra men jag är barnsligt förtjust i min lilla örtodling på trappen. 

Har precis fyllt en kyckling med timjan, oregano, rosmarin och mynta och sedan tog jag chokladmyntan i en smoothie som smakade after eight. Det blir inte bättre!


Festhelgen

I helgen som var så åkte jag och Grefven till Norge eftersom hans äldsta brorson skulle gifta sig (med en norska), Lill-Grefvinnan lämnade vi av hos mina föräldrar eftersom vi visste att hon skulle ha det bättre där. Det hade hon. Hon har badat, ätit, sovit, badat, röjt, badat, sovit osv i flera dagar och haft the time of her life så att säga.

Själv fick ju vi en liten minisemester och jag fick läst två bra böcker, umgåtts med ingifta släkten, smält bort pga värme och dansat natten lång. Eller, nja, jag dansade inte såååå mycket men natten var väldans lång iaf.

Ja, vi kom hem kl. 6 på söndagens morgon. Bubblet flödade och hade det bara varit bättre musik (det spelades svensk 90-tals pop (???) ) så hade jag dansat ännu mer - nu blev det mest när de fick till någon Håkan Hellström-låt mellan varven.

Fint och trevligt bröllop (fastän det var på norska :p) och trevligt med en liten paus från hemmalivet. Söndagen sov vi oss nästan igenom och sedan gick vi ut och åt på kvällen. Måndag var det dags att åka hem igen.

Ett Grefvligt par på bröllop
Grefvliga småbarnsföräldrar som festat natten lång och vaknar 14.15 nästa dag


fredag 25 juli 2014

Minisemester! Road trip! Lästid!

Åker till Norge för bröllop över helgen och har lyckats tjöta till mig massvis med lästid! Dottern stannar hos mormor och morfar i Sverige och svärmor underhåller maken medan han kör så jag har ca 8 timmar lästid i bilen idag :-) 

Reprisar en god bok* som start (och har med mig tre till i väskan). 



* The Jane Austen Book Club

onsdag 23 juli 2014

Hot hot hot

Det är alldeles för varmt för att orka vara vaken på dagarna - jag och dottern sover ihop och nu sitter vi med varsin dator/surfplatta och gömmer oss från solens hetta. Vi har varit och ätit glass och vi badar så ofta vi orkar.

Hej hopp värmetopp!

fredag 18 juli 2014

Djur i natur

Och idag har vi:

* Bytt bajsblöja framför en mycket nyfiken get
* Bytt ny bajsblöja inför ett gäng uttråkade flamingos
* Fått en tår i ögat när jag såg aporna
* Ätit korv och glass i stora lass 
* Missat större delen av Borås zoo pga sov oss igenom (gäller dock bara en av oss)

Uppladdning med bananpannkaka

Orangutang!

Trött-snutt

Fler tröttisar

Låååååånga djur

Vackra djur

Min mamma är lärare så jag rider på en scolosaurus




tisdag 15 juli 2014

Spamanikyr!

Ibland måste man lyxa till det och ta med sig svägerskedottern på spamanikyr. 

Före: 

Efter: 

Vi provade gellack (första gången för mig)  och det blev coral för mig och rosa för A. Innan hade våra händer peelats och packats in i mjukgörande kräm - mycket lyxigt. 

Trevligt att skämma bort sig ibland :-)

måndag 14 juli 2014

Änglagård

http://photos-e.ak.instagram.com/hphotos-ak-xfp1/10488642_1512422722320164_1820218674_n.jpg 

Jag gillar inte svenska filmer men Änglagård är baskemej helt ljuvlig. Karaktärerna - de gamla mysiga bröderna, de hysteriska kvinnorna som skvallrar och fryser ut Fanny och Fanny och Zac som provocerar folket i byn bara genom att finnas till. Miljöbilderna, stämningen - helt underbart!

Så att hon inte tror att hon aldrig får åka någonstans



Idag skulle det bli regn och rusk hörde vi men tydligen har vi missat det (säger jag medan solen bränner min rygg och den kvava hettan skvallrar om att vädret kan slå om när som). 


Imorse tog vi en tur till Slottskogen och mötte upp två fd kollegor med barn. Det sprangs, kollades på djur och fikades. Eftersom det hela avslutades lite tidigt för min smak så stannade jag och B vid Ikea på vägen hem så fick hon leka lite på barnavdelningen och sedan åt vi korv. 


Nu är vi hemma igen och leker i sandlådan. Eller ja, vi leker med sanden på mig. 


Hur man skaffar sig egentid

Medan dottern sover i bilen utanför IKEA läser jag ikapp på olika bloggar. Så kan man ju göra...


söndag 13 juli 2014

19 månader - full rulle

Dottern är stark, riktigt stark både fysiskt och i vilja. Hon gör kullerbyttor, hoppar jämfota, hänger sig i möbler och lyfter upp benen och hon klättrar på ALLT! 

Hon håller igång bra men älskar att antingen läsa böcker eller få spana in youtubevideor. Det hon tittar på mest är svenska och engelska barnvisor - alla väldigt pedagogiska och vi märker att hon snappar upp ett och annat. Imse vimse spindel kan hon rörelserna till och häromdagen tyckte jag mig höra henne säga "Ella" när det (på engelska) pekades på ett paraply (umbrella). 

Hon älskar fortfarande vatten - att dricka, att plaska i och att bada i, pool, hav eller vattenpöl spelar ingen roll. 


Hon äter själv, älskar bilar och katter och hon pratar mer och mer. Hon har börjat lära sig namnen på några kompisar och kusiner samt "farmor" så nu tjötas det om dessa heeeeela tiden. 



Väldigt mammagosig men frågar hela tiden efter pappa. Vi älskar henne över allt annat och även om vi ibland höjer rösten och skäller så får hon oss oftast att skratta. 


Likt sin far sover hon gärna länge på morgonen och är tämligen svårväckt. Likt sin mor och morfar älskar hon apor och härmar gärna deras läten. Ofta. 

lördag 12 juli 2014

Aj!

Allt är frid och fröjd i vattnet ända tills en krabba nyper mig i tån. 

När jag hoppar upp och ser en krabba modell större ragla förbi så var det slut på årets badning. Tur att grannarna har pool :-)

fredag 11 juli 2014

Sommarlov

Dagarna går mest ut på att bada i hav och pool, ha lekdejter och äta smultron. Sommarlov är härligt! 








fredag 4 juli 2014

Jag tänker inte säga emot


Dottern har börjat säga till när hon bajsat i blöjan - det gillar vi!

Hon har också börjat säga att det är pappa som ska byta på henne - det gillar vi också!