onsdag 26 februari 2014

Sömnrutiner och nya tricks

Lill-Grefvinnan har börjat vakna lite tidigare på morgonen. Imorse tex väcktes jag runt 7.20 av att hon satt och kittlade sin katt. "Doodel-doodel-doodel" lät det från henne. Jag försökte ignorera det så länge det gick men då visade hon sina andra "väcka-mamma"-tricks. Hon ställde sig upp och tände båda sänglamporna. När mamman då gömde sig under täcket så klättrade hon över till Grefvens klockradio - som hon tydligen lärt sig sätta igång.

Ja, jag förstod vinken och gick motvilligt upp.

10 timmar senare tog vi en tupplur :-)

söndag 23 februari 2014

Pappas dotter

Hur jag vet att det är Grefven som är pappa? Hon börjar städa hemma hos andra. Hennes mamma städar inte ens hos sig själv.

lördag 22 februari 2014

Ally McBeal

Efter en hektisk vecka med jobb, begravning och biobesök så varvar jag ned med att köra repris på gamla serien Ally McBeal som jag fanatiskt följde i slutet på 90-talet. Låtarna, kavajerna, fantastiscenerna och den dansande babyn - allt kommer tillbaka direkt :-)

Netflix alltså, bra grej.


tisdag 18 februari 2014

Dagens accessoar

Suddigt, men dagens smycke är mitt hemmagjorda Mr T-halsband, rosettring från Paris och fjäderörhänge från HM.

måndag 17 februari 2014

Hot mama

En elev stannade kvar efter lektionen och sa "Ursäkta mig, men får jag fråga dig en sak? Har du gått ned i vikt på sistone?"

Nej, det har jag inte, men jag har världens bästa reafynd på mig. En enkel, svart klänning som är snygg, bekväm och insvängd på helt rätt ställen vilket gör att man (jag) ser smal(are) ut.

Med tanke på att jag efter ett år fortfarande har runt sex babykilo kvar så kan ni förstå att mitt leende var stort som bara den efter den komplimangen :-)


lördag 15 februari 2014

Date night med maken

Igår tyckte jag att jag och Grefven skulle passa på att ha date night och så blev det - en hemmamysig variant. Först en god middag med dottern och svärmor, sedan däckade Lill-Grefvinnan i min famn och svärmor gick hem för att se på På Spåret och jag och Grefven hade hela kvällen för oss själva. En tänd brasa, bubbel i glasen och en Alla Hjärtans dag-lista på Spotify gjorde bakgrunden för en fantastisk kväll där vi satt i varsin fåtölj och pratade om allt mellan himmel och jord, vi skrattade, vi grät och vi höll handen ändå fram till halv två i natt. Det var helt underbart - man tänker ju ofta att man inte pratar om annat än renovering och dottern numera men dem nämnde vi knappt - vi bara pratade om allt. Runt ett tog vi varsin nattmacka och sedan kröp vi till sängs och en timma senare vaknade dottern (som annars alltid sover hela natten igenom). Hon och vi somnade om dock och fick sova ut på morgonen.

Jag är jätteglad att vi får till våra date nights - jag har bestämt att vi ska ha minst en i månaden och även om vi än så länge haft dem hemma så är det bättre än inget alls.

torsdag 13 februari 2014

14 månader idag


Ja, här sitter vår lilla 14 månaders-Grefvinna och matar sin morfar med pannkakor. Hon går, hon kör sin Bobby car, hon babblar konstant, sover hela natten och äter som en häst. Man märker för varje dag något nytt i utvecklingen och allt vi gör härmar hon. Hon har lärt sig att gå nedför trappan (kryper bakåt), att manövrera fjärrkontrollen och hon slänger sig bakåt eller ställer sig på alla fyra och dunkar huvudet i golvet när hon inte får som hon vill. 

Bortskämd, fantastisk och såååååå älskad!

Mysungen

Just nu ligger jag i min mammas säng med världens mysigaste dotter i famnen. Hon kröp upp i min famn och somnade och hon ligger då nära att hennes andetag värmer min kind. Sin ena hand har hon på min hals. Det är ljuvligt!

Nere i köket står hennes morfar och lagar pannkakor som ska ätas när hon vaknar.


onsdag 12 februari 2014

Promenera mera

Jag försöker komma igång med joggandet och det går långsamt framåt. Visst märker jag att jag förbättrar mig, men det känns som att jag joggar med blyben. Därför tänker jag att jag borde försöka promenera mera de dagar då jag inte joggar. Idag tog jag och Lill-Grefvinnan en promenad på ca 1 km - det är den sk Charlyrundan (Charly är grannhunden). Stora delar satt hon i vagnen men när vi kom till en längre grusväg så skulle hon gå och hålla mig i handen. Hon klarade hela vägen (ca 450 m) och mitt modershjärta sprack nästan av stolthet :-)

söndag 9 februari 2014

Livet går vidare

Ja, det har ju varit en ganska omtumlande vecka men Grefveklanen är stor (han har fyra äldre syskon) så svärmor har fått mycket sällskap och hjälp i veckan. Aldrig har det väl fikats så mycket som det gjorts denna vecka och Lill-Grefvinnan har varit uppe hos farmor (vi bor grannar) varje dag och livat upp stämningen lite.

Igår samlades alla syskon med familjer och svärmor här hos oss och så åt vi god lammgryta, valde kyrkomusik och pratade minnen - det var väldigt fint.

torsdag 6 februari 2014

onsdag 5 februari 2014

Blodigt trauma

Det blev allt lite trauma när dottern ramlade ur sängen och blodet sprutade ur munnen. Efter ett akutbesök till tandläkaren vet vi dock att allt är okej :-) 


tisdag 4 februari 2014

Dagens accessoar: Ugglor


Färgglatt ugglehalsband från underbara butiken Accessorize och små uggleörhängen som jag fått i present från Bokmaskarna (min bokklubb).

söndag 2 februari 2014

Hon älskar sin morfar



Visst märks det vem som är hennes favorit <3 Tur att morfar har henne en dag i veckan så de får mysa, åka bil och besöka Clas Ohlson ihop.