söndag 30 november 2014

30. Kom ihåg

Behandla andra så som du själv vill bli behandlad.

Dvs. läser du min blogg så läser jag din :-)

29. Det var onekligen väldigt roligt när...

... när jag var ute med kompisarna i Bokmaskarna senast. Vi skrattade så vi grät åt något som någon av oss sa. Om det hade varit lika roligt utan all prosecco vi druckit är jag väääääldigt tveksam till...

28. Hepp! Det här tycker jag alla bör läsa.

Jane Austens samlade verk - jag menar, hur bra skriver (skrev) hon inte???

Det ska börjas i tid

Tänk att mammas örhängen kan vara så spännande... 


fredag 28 november 2014

Räddaren i nöden

När man kör slappedag i soffan och kylskåpet är tomt blir man väldigt glad av att ha nödfalaflar i frysen. 

torsdag 27 november 2014

27. Ibland skulle jag vilja…

Få göra en sådan där shoppingdag som Julia Roberts karaktär får göra i Pretty Woman. En shoppingdag utan att betala själv. 


26. Kolla! Här jobbar jag.

Hur svårt kan det vara att ta kort på sin arbetsplats? Nu har jag missat det två dagar i rad...

Dock hittade jag ett kort på min ena bokklubb från vårt senaste möte - vilket hölls i skolbiblioteket som jag byggt upp och ansvarar för. Det här rummet är det som ger mig energi i jobbvardagen. Tänk er själva att som den boknörd jag är få bygga upp ett litet bibliotek, köpa in massvis med böcker, ge boktips till elever  mm. 


tisdag 25 november 2014

25. 5 grejer jag alltid har i kylskåpet


1. En discokula. Till er som undrar "varför?" Säger jag "varför inte?"

2. Vin! Iofs har vi en separat vinkyl (har inte alla det?) men jag orkade inte fota den.

3. Parmesanost. Hur go' é inte den då?

4. Prickig korv - det enda pålägg jag äter. Om jag själv får välja iaf.

5. Mjölk-juice-yoghurt-nyponsoppa - för att tillfredsställa tre personers olika morgonbehov.

'Tis the season...

Visst är det sjukt att jag kan bli så chick lit-/chick flick-sugen nu i juletiden? Eller? Kanske inte...

Kanske beror det på att de flesta (och oftast bästa) chick lit-böckerna kommer nu i juletid och lockar oss med sina vackra, snödrömmiga omslag.

Kanske beror det på att har man en gång sett The Holiday eller Love Actually så vill man fortsätta drömma sig bort kring jul.

Kanske beror det på att detta är den (enda) tid på året då singlar har en chans att träffa någon. (Jo, det beviset har vi sett i typ alla filmer)

Kanske beror det på att det är i dessa tider som Grefven börjar jobba skola på dagen och slott på natten och jag är ensam i huset och kan knarka romantiska filmer bäst jag vill.

I år hoppas jag att dottern delar mitt intresse så att jag, mellan Wibbly Gris och Pippi Långstrump, kan få se lite romantiska komedier och drömma om min julGrefve.

måndag 24 november 2014

lördag 22 november 2014

22. Kolla! Här bor jag.


I världens finaste, gula hus som är lika färgglatt på insidan som utsidan och fyllt med loppisfynd, arvegods och kärlek. 

Mitt ute i nowhere på landet bland traktorer, pepparrot och hästar. Med ljuvliga höstar, vita vintrar, värmande vårar och härliga somrar. Med släkt och vänner några steg bort och ett slott några fler steg bort. 

Det må låta som en dröm men det är faktiskt här jag bor.

fredag 21 november 2014

21. 5 saker jag blir irriterad på i vardagen

1. Idioter. Dvs alla som inte lyssnar på mig och gör som jag säger. Inbegriper också folk som kör som galningar eller gubbjäveln som inte såg sig för i simhallen och simmade in i mig. Två gånger. 

2. När jag tappar orken och skäller på min tvååring istället för att ta det lugnt och pedagogiskt. 

3. När jag får psykbryt fem sekunder innan jag ska iväg någonstans och känner mig tjock, ful och tråkig - fastän jag vet att det inte är så.

4. Att man inte använder gatlyktor på landet. Hur coolt är det på en skala att ha väskan fylld med pannlampor och reflexvästar? (Klart coolare än att inte ha det alls i mörkret, jag vet, men ändå liksom).

5. När folk (idioter) säger "Men det här ska du kunna, du är ju svensklärare*".  Jasså? Och därför måste jag kunna exakt ALLT om svenska språket? Nej, skit ned dig. 


* De säger dessutom svenskAlärare men eftersom det inte heter så så tänker jag inte skriva det. Ni ser, lite kan jag allt. 

torsdag 20 november 2014

20. Om jag skulle skaffa mig en ny ovana så skulle det bli…

Vadå en ny? Om man inte har några ovanor då? Jag menar, jag är ju perfekt...

Kanske en ny ovana skulle vara att tapetsera lite här och var i hemmet, nu när jag har lärt mig hur man gör... (Eller fortsätta att få Grefven att göra det åt mig...)

http://photos-h.ak.instagram.com/hphotos-ak-xaf1/10808544_1500469140218607_1564018159_n.jpghttp://photos-h.ak.instagram.com/hphotos-ak-xpa1/10809724_1495622417369551_1517356662_n.jpg

En spader-selfie

Spader Madame (http://spadermadame.blogspot.se) föreslår att hennes nya ovana ska bli att ta selfies hela tiden. När vi träffades i lördags försökte hon lära sig hur... 

 

onsdag 19 november 2014

19. Kolla! Det här åt jag idag.

Först åt jag mackor till frukost (som alltid).

Till lunch åt jag resterna av gårdagens Chicken á la Nicken (en rätt min kompis Niklas gjorde åt mig en gång för många, många år sedan. 


Jag åt säkert lite frukt under jobbdagen...

När jag kom hem hade svärmor lagat gryta. Den var så god så dottern, som aldrig annars äter annat än typ pannkakor, åt flera portioner. Det blev dessutom matlåda kvar tills imorgon. Lyx!


Nu på kvällen när jag vaknat igen efter att ha nattat dottern så gäller te (grönt med smak päron/ingefära) och mackor med cream cheese och lemon curd. 



tisdag 18 november 2014

18. Ibland retar det mig att...

... jag tror att jag inte kan saker som jag nog egentligen kan.

Om jag bara försöker.

Mycket dumt att tänka så.

17. Hepp! Dagens tv-tips!

Bättre sent än aldrig, eller hur?

Jag (vi) tittar nästan aldrig på tv i realtid men har istället upptäckt SVT-appen till vår Apple-TV och den används numera flitigt. Program som jag vanligtvis aldrig skulle ha tittat på blir intressanta tidsfördriv när jag ska t.ex. måla naglarna eller blogga. Här kommer tre (musik)favoriter:

Foo Fighters Sonic Highways. Följ med bandet Foo Fighters på en musikalisk resa genom USA. Trevligt och underhållande och man får rätt mycket allmän musikhistoria längs vägen.

Hitlåtens historia. Det är ganska kul att få veta bakgrunden till vissa kända låtar.

Musikvideons historia. David Bowie, Elton John, Michael Jackson, Aretha Franklin m.fl. Här får man lite "bakom-kulisserna-info" om kända videor.

Skynda att titta för de försvinner snart!

söndag 16 november 2014

16. Kolla! Så här ser min autograf ut.


Har inte fått kläm på efternamnet ännu (det är ju "bara" två år sedan namnbytet...).

Hello gorgeous!

Idag har jag provat på att tapetsera. Det höll på att skita sig ganska rejält en stund, kanske ska man inte tapetsera/laga mat/läsa för barn samtidigt? Men men, tapeten är uppe, vi är supernöjda och resultatet blev bättre än bilden visar. Tänk bort den provisoriska tv-bänken - den ska bytas ut så fort som min kära far känner att han har tid att snickra ihop en snygg en (kanske en julklapp, hint hint). 




lördag 15 november 2014

15. 5 saker jag blir glad av i vardagen

1. Min dotter! Behöver jag verkligen motivera varför?

2. Bloggträffar! Inte jätteofta de sker i vardagen men ändå. Jag har ju tur som har två olika bloggar och därför träffar massvis med olika bloggare.

3. Att hitta saker jag gillar på second hand! T.ex. Idag fyndade jag en klänning som är helt rätt på mig.

4. Musik! Det är skönt att sjunga, dansa, känna och musiken hjälper mig göra det.

5. Choklad! Man kan inte vara dyster när man har choklad. 


fredag 14 november 2014

14. Om jag skulle skaffa mig en ny hobby så skulle det bli…

... så skulle det vara något kreativt. Jag skulle t.ex. vilja kunna måla tavlor då jag har massor med idéer. Jag skulle vilja kunna skapa smycken eller annat användbart. Åh så kul det skulle vara att vara lika kreativ som mina föräldrar. Vart fasiken tog alla fina gener vägen?

Dags att baka

Blir man sugen på mjuk pepparkaka är det bara att lyda lilla magen. Tur att jag har en sådan söt och flitig hjälpreda. 


Nu kom jag på ett filmtips


Det kan hända att jag redan tipsat om den tidigare men den är så rolig så den är okej att tipsa om flera gånger.

Austenland bygger på boken med samma namn av Shannon Hale och handlar om en tjej som är lite besatt av Jane Austens Stolthet och fördom och då speciellt Mr Darcy. Hon köper en resa till ett lite Autenskt ställe i England där man under vistelsen får leva som i en Austenroman. Dryga män, hysteriska kvinnor, baler, förvecklingar och lite kärlek - vad mer kan man begära? Man behöver dock tänka på att den här ska vara lite fjantig och överdriven - vilket lätt märks på iaf tre av rollerna.

Min absoluta favorit är "Stifler's mom"* Jennifer Coolidge som gör rollen som Miss Elizabeth Charming. Vad hon än gör så är hon underhållande :-)



* Har ni sett American Pie-filmerna så vet ni vem jag pratar om.

torsdag 13 november 2014

23 månader och en riktigt trotsig snart-tvååring

"Bibbi giiis" (Wibbly gris) är nya favoritprogrammet och det ska ses heeeeela tiden helst. Hon har lärt sig hur man trycker igång programmet med fjärrkontrollen och mellan varven så sjunger, dansar och hoppar hon. 


Hon tycker det är roligt att sjunga visor där det finns rörelser, t.ex. "I ett hus i skogens slut". Hon har börjat sova i sin egen säng, men oftast är det fullt där eftersom Katten, Bollan och Ving-Ving ska bäddas ned först.


Hon är trotsig som bara den men hennes otroligt tålamodstestade pedagoger till föräldrar försöker att få henne att berätta pm varför hon blir arg/ledsen samt förklara varför man t.ex. inte får hälla ut vatten på bord och golv. 


Det känns lite ofattbart att hon strax blir 2 år. Vart tog min bebis vägen?


13. Kolla! Här är en av mina favoritplatser.


Min läshörna, klart mysigast i huset. Används flitigt helgmornar av mig och dottern.


onsdag 12 november 2014

12. Hepp! Dagens filmtips

Hur svårt kan det vara att komma på ett filmtips? 

Tydligen jättesvårt, jag kommer inte på en enda film jag nyligen sett och/eller som jag vill tipsa om. 

Återkommer när jag kommit på någon.

måndag 10 november 2014

Denna gourmand

Jag fick en smörgåsgrill i present igår och nu har jag ätit varma mackor till frukost (igår) och middag (idag). 

Är det så här man lever när man är 35?

10. Kolla! Här har jag ritat en hund.



De där teckningsgenerna från min mor gick uppenbarligen inte över till mig. 

söndag 9 november 2014

Trea femma


Happy birthday to me!

9. 5 saker jag borde ta tag i

1. Den där högen som ska tvättas.

2. Den där högen med sådant som tvättades förra veckan. 

3. Renskriva mina bokklubbsprotokoll. 

4. Blogga om de där böckerna jag läst (och/eller borde läsa). 

5. Lägga upp fötterna och dricka mer bubbel medan jag ignorerar alla "borde". 

lördag 8 november 2014

8. Ibland blir jag avundsjuk på…

Folk. 
 
Och sedan tänker jag att det finns folk som är avundsjuka på mig. 

Tja, det är väl som det är, man är aldrig nöjd och man tror ofta att andra har det bättre/annorlunda - men det behöver ju faktiskt inte vara så. 

Dessutom har jag ju det oförskämt bra. Bra att inse det lite då och då.

fredag 7 november 2014

7. Kolla! Så här ser jag ut idag.


Mammalediga fredagar - idag extra tacksamt eftersom jag och dottern är förkylda. En räddande ängel i form av svärmor som handlade hem massvis med C-vitaminer, en present till B och en blomma till mig kom över nu på eftermiddagen. Dagen har annars spenderats i soffan med böcker, tv, sömn och surfplattan. Pyjamas och stickade sockar är dagens outfit. Mys away! 






Man vet att man är sjuk när man...

... sätter på tevatten på spisen och sedan går och lägger sig i soffan för att sova. Turligt nog brukar vattenkitteln tjuta. Om man stängt ventilen alltså.

Om jag hade det? Nej. 


onsdag 5 november 2014

5. Hepp! Dagens boktips!



Här kommer de bästa böckerna jag läst (so far) i år: (klicka på länkarna så kommer du till min bokblogg där jag skrivit om respektive bok)
 
Bridget Jones Mad about the boy - Helen Fielding
Expeditionen - min kärlekshistoria - Bea Uusma
Mississippi - Hillary Jordan
Brev till en bokhandel - Helene Hanff
Edward Tulanes fantastiska resa - Kate DiCamillo
The collected works of A. J. Fikry - Gabrielle Zevin
Balzac and the little Chinese seamstress - Dai Sijie
Oceanen vid vägens slut - Neil Gaiman (jag har inte skrivit om denna ännu)
Sense & sensibility - Joanna Trollope
Stål - Silvia Avallone
Livet efter dig - Jojo Moyes 



https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTBlyxzLGbh-glYaz8k7djSN_03jRLYi2SUwszQ5kJidTHa1sNHYQ