söndag 13 juli 2014

19 månader - full rulle

Dottern är stark, riktigt stark både fysiskt och i vilja. Hon gör kullerbyttor, hoppar jämfota, hänger sig i möbler och lyfter upp benen och hon klättrar på ALLT! 

Hon håller igång bra men älskar att antingen läsa böcker eller få spana in youtubevideor. Det hon tittar på mest är svenska och engelska barnvisor - alla väldigt pedagogiska och vi märker att hon snappar upp ett och annat. Imse vimse spindel kan hon rörelserna till och häromdagen tyckte jag mig höra henne säga "Ella" när det (på engelska) pekades på ett paraply (umbrella). 

Hon älskar fortfarande vatten - att dricka, att plaska i och att bada i, pool, hav eller vattenpöl spelar ingen roll. 


Hon äter själv, älskar bilar och katter och hon pratar mer och mer. Hon har börjat lära sig namnen på några kompisar och kusiner samt "farmor" så nu tjötas det om dessa heeeeela tiden. Väldigt mammagosig men frågar hela tiden efter pappa. Vi älskar henne över allt annat och även om vi ibland höjer rösten och skäller så får hon oss oftast att skratta. 


Likt sin far sover hon gärna länge på morgonen och är tämligen svårväckt. Likt sin mor och morfar älskar hon apor och härmar gärna deras läten. Ofta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar