onsdag 30 oktober 2013

torsdag 24 oktober 2013

Glasögonorm

Om det ska göras en Jerry Maguire 2 så tycker jag Lill-Grefvinnan kan spela "söt-unge-med-glasögon" den här gången...

Lill-Grefvinnan
Originalungen

onsdag 23 oktober 2013

Tänker fortfarande på dig min vän

Ett år sedan idag...

Tjötröv

Renovering, jobb, besök och annat roligt gjorde att det blev en oplanerad bloggpaus, men jag ska försöka komma igen nu i veckan. Under tiden kan det vara intressant att veta att vår Lill-Grefvinna har lärt sig att säga "Tack".

"Mammam"
"Bappa"
"Heij"
"Taaack"
"Blablabla"


söndag 13 oktober 2013

10 månader...

Hon kryper, klättrar, ställer sig upp och vinkar när hon säger "hej!" 

lördag 12 oktober 2013

Hon är bäst!

När Lill-Grefvinnan för en gångs skull lyckas kasta iväg bollen och sedan gör peacetecknet med ena handen i luften (som "jag är bäst") - då är jag benägen att hålla med henne. Jag tänker också att hon är ett geni :-)

torsdag 10 oktober 2013

Mammafika i Gbg

Idag träffade jag och Lill-Grefvinnan Fröken P och Miss UD med respektive bebisar för en trevlig fika. Jag hade googlat efter ett barnvagnsvänligt fik i Gbg och hittade Kaffestunden i Linné. Vi beslöt oss för att prova det - och det är vi glada att vi gjorde!

Kaffestunden ligger i Nordostpassagen och är alldeles lagom stort och rymligt så att barnvagnar får plats. Det finns en lekhörna (som B lekte flitigt i), mikro att värma barnmat i (vilket man också kan köpa där), badrummet var fräscht och stort (med bra skötbord och blöjhink), personalen trevlig och bakverken goda. Vad mer kan man begära? Definitivt ett ställe jag kommer besöka igen.



onsdag 9 oktober 2013

Slappedag

Ibland blir det för mycket av det goda trots halvtidsjobb och mammaledighet och stressen kryper över mig fastän den inte borde det. Idag tog jag därför en slappedag - en sån där när man ser på film, bläddrar i tidningar och dricker massvis med te. 

"Kan du väl göra när som helst du som är hemma så mycket?" säger ni nu kanske. 

Ja, det kan jag väl egentligen, men oftast behöver Lill-Grefvinnan sysselsättas, vänner träffas och böcker till de olika bilklubbens läsas. När den enda egentid man har är när dottern sover (eller när jag själv sover) så prioriteras annat framför att slappa. Inte idag :-)

Medan regnet öste ned utanför och dottern snarkade på övervåningen så satt jag i soffan med mitt te och såg på favoritfilmen The Jane Austen book club och njöt av livet. 

Precis som det ska vara. Ska bara se till att det händer oftare...

tisdag 8 oktober 2013

En lördagkväll med Arvingarna

I lördags var jag och "Syrran" ute på en nostalgisk kväll här i Kungsbacka - och såg på Arvingarna. Vi började på restaurang Ester (som är typ den restaurang man går till här i Kungsbacka. God mat, dyra drinkar och trevlig stämning). Vi åt mat, drack bubbel och passionsmojito och sedan begav vi oss till Kungsbacka Teater där vi slog oss ned, något fnittriga, på tredje raden och skrålade med till Caspers fantastiska stämma. Åh vad kul, men vi kunde inte fatta att det var tjugo år sedan de spelade Eloise och vi stod längst fram på deras konserter...


Nåja. Casper har blivit ännu snyggare med åren, Lasseman ser exakt likadan ut och Kim ser ut som en större version av sig själv. Var tvungen att ta fram skämskudden lite när dessa fyrtioåriga grabbarna sjöng sina gamla hits om sextonåriga flickor i korta kjolar. Det gjorde lite ont i själen...

I pausen svepte vi varsitt glas vin och "Syrran" visade att hon inte riktigt förstår instruktioner... Sedan sjöng vi glatt igen i andra akten och när konserten var slut vinglade vi tillbaka till Ester för ett glas bubbel till innan hemgång.

Åh Kim, för tjugo år sedan var du min stora kärlek
Mycket trevligt med en utekväll och det var kul att se och sjunga till Arvingarna igen :-)

onsdag 2 oktober 2013

Det går fort nu


Helt plötsligt finns inga hinder längre. Man kan krypa över ben, trösklar och annat som ligger i vägen. Hon kan ställa sig upp med hjälp av nästan ingenting och kan stå utan stöd en kort stund. Igår upptäckte Grefven att hon kröp upp i trappan, hon kom två-tre steg (han stod bakom då) innan hon kanade ned igen. 

Dags att barnsäkra - ja, men i vårt renoveringskaos är det svårt att veta var vi ska börja (okej, trappan då, vi vet).