tisdag 30 april 2013

180 grader

Idag har vår lilla tjej vänt sig om från rygg till mage för första gången. La henne på rygg i babygymet och gick på toa - när jag kom tillbaka låg hon såhär.


måndag 29 april 2013

Skit i Jantelagen

Igår klarade jag av att jogga 5,4km utan att stanna. Fatta hur j***la bra jag är! Jag är riktigt stolt över mig själv och hoppas kunna göra om det flertalet gånger - gärna om några veckor när jag springer Vårruset och Blodomloppet. Hurra hurra hurra!

lördag 27 april 2013

Ha ha ha

Man får skratta åt sin dotter när hon går runt, runt i en cirkel med sin gåstol...


fredag 26 april 2013

En vårdag i Kungsbacka

Hurra för vårtecken!
Mor och dotter












Igår tog vi bussen in till Kungsbacka och besökte biblioteket. Lill-Grefvinnan satt i knät under bussturen och pratade med tanten brevid samt stirrade ut genom fönstret på allt som for förbi. Mycket spännande. Helt slut somnade hon sedan gott i vagnen när vi klev av så jag kunde rota runt inne på bibblan utan att bli störd. Massvis med böcker fick följa med hem. Eftersom bussarna bara går en gång i timmen här ute i nowhere så åt jag lite god lunch med dottern i knät, en pasta salmone slank ned. Busseresan hem sov Lill-Grefvinnan sig igenom och jag mumsade på en chokladbit.


Bibliotekslån

torsdag 25 april 2013

Lill-Grefvinnan berättar om sin morgon

Inatt väckte jag mamma klockan 5, jag var nämligen hur hungrig som helst! Som tur är förstod hon de och gav mig båda tuttarna. Mmm... Jag somnade gott på det, men klockan 6 skulle pappa upp så hans väckarklocka väckte mig och mamma. Han var så trött så han ville snooza - alltså väcktes vi var 10e minut. Mig gjorde det inte så mycket men mamma blev lite gnällig. När klockan var 7 hade all god mjölk jag druckit legat och svällt i min mage så jag väckte mamma och spydde lite. Hon verkade dock inte riktigt förstå hur det låg till för hon torkade av mig och så försökte hon trycka in en ny tutte i munnen på mig. Ibland tror jag inte hon är klok...

Jag tog tutten. Jag skäms lite för att erkänna det, men jag är väldigt svag för tuttar. Det är ju så gott, dessutom smakar mammas mjölk nästan jämt choklad. Säg någon som kan motstå det? Så, jag tog tutten och lät mamma tro att jag somnade om, då somnade nämligen hon. Klockan 8 tog jag och la en rejäl spya för att väcka henne igen. Den här gången tänkte jag inte ta emot nån tutte, jag skulle vara
stark! Mamma verkade ha förstått grejen, hon började direkt göra våra morgonövningar - stå, sitta och ligga på mage. Jag fuskade lite idag eftersom mamma var så trött, la mig på sidan och firade av mitt charmigaste leende - hon la sig ijämte och blundade. Hallå latmaskmamma! Nu är det allvar här mamma, sluta sova! Jag tryckte upp min spyfilt i ansiktet på henne - ha ha, där har du. När det inte verkade hjälpa petade jag henne lite fint i ögonen och rev henne på näsan. Mamma vaknade och gick upp. Segern är min!




Mannen som talar med dockor






Jag och Grefven ska spendera onsdagkvällen den 25e september  med en vuxen man som pratar med dockor. Jag ska få se Achmed the dead terrorist live! Jag är så lycklig!

onsdag 24 april 2013

Think pink!


Underbart tankesätt, fin film (Funny Face) och Audrey Hepburn.

tisdag 23 april 2013

Män, kvinnor och skor

Jag vet att man brukar säga att kvinnor har många skor (blink blink Spader Madame), men hur står det till i vårt hushåll?


Gummistövlar: Varsitt par och Grefvens svarta vardagsdojor. Grefven vs. Grefvinnan: 2-1
Från vänster till höger (start längst upp): Grefvens cykelskor, Grefvens vardagsskor, Grefvinnans stövletter, Grefvens kängor. Rad 2: Grefvens vardagsskor, Grefvens träningsskor, Grefvinnans fd joggingskor (ska slängas), Grefvens vardagsskor. På golvet: Grefvens joggingskor, Grefvinnans kängor, Grefvinnans vårskor.  Grefven vs Grefvinnan: 7-4
Grefvens träskor, Grefvens tofflor, Grefvinnans joggingskor, Grefvinnans nya vårskor. Grefven vs Grefvinnan: 2-2



I den stora skokampen blir resultatet:

Grefven: 11 par skor

Grefvinnan: 7 par skor - varav ett par ska kastas.

måndag 22 april 2013

Lördagen...


Hör och häpna, när Lill-Grefvinnan vaknade kl. 7 och bestämde att det var morgon så tog Grefven (!?!) och gick upp med henne. Vi fick alltså en tidig start på dagen och oj vad detta och vädret hjälpte effektiviteten. Tanken var att vi skulle på ett loppisevent nere i Varberg men våra vänner kunde inte åka med så vi stannade hemma.


Grefven leker motorsågsmassakern
Ah, sitta i solen och läsa...

Mitt i all renoveringsbröte börjar rabarberna komma upp.
Grefven fixade i klädkammaren, vi kopplade på släpkärran och hämtade hem material för att kunna gjuta golv i det som ska bli gästbadrummet, den fula häcken här utanför klipptes ned, jag satt och njöt i solen och på kvällen gick maken på kalas och jag åkte hem till en kompis och hennes son och lagade mat. En mycket trevlig dag.

O visar sina tricks
Klappa fint






Min och din

Grefven: "Älskling, du får inte torktumla min gröna tröja, kolla så kort den är i ärmarna nu".

Moi: "Hrm... ja, nu brukar jag ju inte torktumla DIN GRÖNA tröja, men den där är kort i ärmarna eftersom det är MIN TURKOSA tröja".

onsdag 17 april 2013

Vår Törnrosa

Så var vi där, dagen då vår lilla flicka blir stor flicka. Innan vi vet ordet av flyttar hon hemifrån - oj oj så fort tiden går. Inatt sov hon hela natten utan att vakna och vilja ha mat. Hon somnade i soffan vid 22 och vi väckte henne imorse kl. 8. Underbart för henne och oss att hon sovit så gott, men såklart vaknade jag helt dyngeblöt av läckande bröst. Ska bli spännande att se om det håller i sig inatt med.

Däckad i soffan

Njuter i nya sängen under Pingumobilen

måndag 15 april 2013

Nya skills

Man får så många nya skills som mamma: man lär sig multitaska (blogga-sitta i telefonkö-måla naglarna-se påtv samtidigt), man lär sig göra allt med en hand, man blir snabbare än Stålmannen och man hittar oanade krafter som gör att man tar långpromenader och bakar bullar dagarna långa. Helt sjukt. Trodde jag aldrig om mig själv.

lördag 13 april 2013

Lill-Grefvinnan 4 månader


Vår lilla snutt är idag 4 månader och har fått en gåstol. Nu kan hon iofs inte gå i den ännu men hennes smarta mamma (dvs jag) har knutit fast banden från våra morgonrockar i den och går runt och drar henne. Hur kul som helst!

fredag 12 april 2013

Sovrummet - före och efter

Så här såg det ut när gipsväggarna satts upp

Och vi tagit bort lite vägg

Nu står ett underbart fynd där - mitt fina sminkbord från Erikshjälpen

Miss Piggy pryder spegeln

Pappa har designat och sågat till ett örhängsställ för min samling - älskar det!
Här finns lite andra smycken


Fyndade fin gungstol på Erikshjälpen och fick den underbara ugglekudden av ett par vänner.
Perfekt smyckeförvaring och Lill-Grefvinnans gubbkeps


Flamingopläden pryder sängen

Älskar sänglamporna (second handfynd) - har ärvt en sådan bordslampa från farmor

Här sover vi numera

PIP-tapet - så läcker!

Åh åh det ligger i luften

Jag tror det är något med luften här på landet. Grefven (aka Marathonmannen) har så länge jag känt honom (vilket är ca 10 år även om vi bara varit ihop i snart 4) älskat att springa. Hans vänner som bor här nere springer - på söndagarna har de börjat springa tillsammans. Typ "vuxna pojkar gör saker tillsammans". Grefvens syster och svåger - 40+ har de också börjat springa - och de älskar det. Deras barn; 9,11 och 13 år gör det dem med. Galningar. Och nu. Jag också.

Alldels nyss berättade jag ju att jag klarat att jogga utan att stanna en distans på 3 km. Det är numera småpotatis. Igår trotsade jag regn, huvudvärk och trötthet och gick ut och joggade med man och barnvagn som sällskap en distans på 4,2 km och JAG JOGGADE HELA VÄGEN!

Seriöst. Lantisluften är magisk.

torsdag 11 april 2013

Favoritleksaken






När Ida var här och hälsade på hade hon med sig en liten söt kanin till Lill-Grefvinnan - den har nu blivit favoritleksaken. Den är liten nog att kunna greppas om och tassarna går att få in i munnen = den perfekta leksaken, enligt Lill-Grefvinnan. En rolig lek med den är att kasta ned den på golvet så mamma måste ta upp den - denna lek utförs endast när mamma äter frukost och läser bloggar - då är den som roligast.

Hjälp mig Freud

Inatt drömde jag att Mads Mikkelsen försökte förföra mig genom att smeka mig med en parmesanost.

Frågor som dyker upp i huvudet:

* Varför Mads Mikkelsen???
* Varför en parmesanost???
* Hur kommer det sig att han lyckades???

måndag 8 april 2013

För ett år sedan...

... såg det ut så här:

Bröllopsresan till Toscana

Voltrona farm


Vin och böcker = livet




En underbar italiensk tant som lät oss prova vin och grappa i hennes källare

Gelato - kunde inte få nog!

Bollan bestiger lutande tornet i Pisa





söndag 7 april 2013

Lill-Grefvinnan berättar om sin söndag

Igår var det fullt med högljudda folk här som åt mat, drack massvis med vin och spelade spel långt in på natten* så idag har jag slappat runt i min nya onepiece. Sovit ute i vagnen medan pappa röjde i trädgården, följt med mamma till Kungsmässan så hon fick köpt ett par vårskor och sedan har jag hälsat på min faster i grannhuset medan mamma var ute och sprang med min kusin. Nu ska jag äta kvällsmat och sova.


* Okej, mamma säger att de åkte vid midnatt men det är sent för mig. Jag sov dock gott i mammas och pappas walk-in-closet.

lördag 6 april 2013

Man vill ju inte vara en mes

"Alla som sover efter klockan 6.30 på lördagar är mesar" förkunnade vår Lill-Grefvinna imorse och väckte mamma och pappa med ett gurglande leende.

torsdag 4 april 2013

Vart ska detta sluta?

Tack vare Grefvens systerdotter A, snart 13 år, har jag idag, för första gången någonsin, joggat 3 km UTAN att stanna och gå.

Fattar ni hur nöjd jag är med mig själv? A peppade och coachade riktigt bra och tack vare att vi tjötade hela vägen så glömde jag att jag blev trött. Att hon hade skoskav, ont i knäna, gick ibland och ändå kom "i mål" långt före mig spelar ingen roll :-)

onsdag 3 april 2013

Inspiration hit och dit

Där ser man vilken skillnad det gör när någon som verkligen kan står bakom kameran... Tesa, en av mina fotografvänner, var här för några veckor sedan för att fota oss. Tydligen passade hon på att få lite inredningsinspiration* läser jag här - det roliga är att det tog ett tag innan jag såg att det var mitt hus. Skåpet med tekannorna och Barbra Streisand är något jag ser varje dag och tycker att det ser så stökigt och fult ut - så ser jag fotot och tycker det ser jättesnyggt ut. Tänk vad ett snyggt foto och en proffsig fotograf kan göra. För att inte tala om hur läckert fotot på brödet är! Och vårt härliga, solgula kök :-)


* Vi blev också inredningsinspirerade - jag har nu planerat min (vår) walk-in-closet utefter Tesas.

tisdag 2 april 2013

Påsken 2013


Påsken var mycket trevlig i år - på långfredag promenerade vi iväg till ett par vänner några kilometer bort för en god påskbuffé och sedan på påskafton så kom de till oss. På påskafton passade jag också på att baka en påsktårta (bilden) och gå över till grannarna som grillade korv - väldigt trevligt initiativ!

På påskdagen kom mina föräldrar och mormor hit för att lära mig att laga oxroulader, såsom min farmor brukade göra. Oj oj så gott det blev, åt tills jag mådde illa. Lite promenader, fika, amning och sovrumspill har också hunnits med under påskhelgen.

Igår blev äntligen vårt sovrum klart (ca 7 mån efter vi flyttat in) och vi flyttade in säng, sminkbord och Lill-Grefvinnans "nya" spjälsäng (eftersom hon börjat växa ur vaggan). Foton på detta kommer - ihop med världens coolaste örhängsställ som min pappa gjort.

Sov så gott älskling




Visst njuter man bara av att se henne sova?

måndag 1 april 2013

Syndafloden?

Imorse vaknade jag för andra gången i rad i pöl av min egen bröstmjölk.