lördag 8 juni 2013

Hormonernas upp och ned

Visst är oftast allting helt underbart och ljuvligt, solen skiner, Brita är go' och glad och vi har fantastiska mysdagar. Ja, oftast är det faktiskt så livet ser ut. Men sen finns det de där dagarna då mina hormoner tar över. Då allt är jobbigt och jag gråter för ingenting.

Igår var en sådan dag. Det började kl 3 på natten, efter en av (numera) många nattamningar. Jag tror det är värmen som gör att Lill-Grefvinnan numera föredrar att äta på nattetid istället för dagtid - vanligtvis inga problem men igår låg jag sedan vaken med hundra tankar i huvudet och grät. För att livet är ganska så monotont. Amma, sova, amma, vakna, amma, frukost, amma, blogga/tvätta/plocka medan B sover, amma, promenera, äta lunch, amma, läsa, amma, laga middag, amma, sova. Gå osminkad. Ha på sig svarta, pösiga, gravidkläder - eftersom det är det enda jag kommer i som är bekvämt och amningsvänligt. Samma kläder varje dag. Svarta. Tråkiga. Känner mig tjockare MED kläder än utan.

Triggerfaktorn igår var att Brita inte ville sova under dagen = ingen egentid till mamma. Och Grefven bara jobbar, jobbar, jobbar. Han har haft ganska fullt upp de senaste veckorna och jobbat sena kvällar samt helger. Gaaaahhhhh! Fick lite avlastning när snälla svärmor och grannen tog hand om Lill-Grefvinnan medan jag åkte och handlade - men samtidigt så stressade jag ju mig igenom affären eftersom jag visste att det var ett tag sedan dottern fick mat. Aaaaaaaaaaaahhhhhhhhhhhhhhh!

När Grefven väl kom hem så gick jag och la mig en stund och sedan blev allt lite bättre. Lite mat, lite sömn och lite choklad samt en dotter som, så fort solen försvunnit, åt och somnade snabbt som attan.

Rörigt inlägg. Mycket känslor. Och idag är en ny dag :-)

8 kommentarer:

 1. Livet blir inte riktigt som det var... men de små är ganska lätta att ta med ändå :)

  SvaraRadera
 2. Hej! Men du, KRAM pa dig!! Sadana dagar har vi allihop och de ar skitjobbiga men det ar faktiskt TILLATET att ha sadana dagar nar man kanner sig less pa att vara en mjolkko, tvatta klader, laga mat och att inte kunna kla sig i de klader man sa garna skulle vilja ha pa sig. Har du provat att pumpa nagon gang? Inte for att jag skulle rekommendera att gora det pa heltid som jag fick gora med Noah for det blir liksom "dubbelt" jobb men det gor att nagon annan kan mata sa du slipper stressa. eller sa ger du B lite valling, det ar helt ok det ocksa. Hor av dig om du vill skriva/prata av dig lite.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Fyrabarnsmor: Så är det, och nu när hon ligger här jämte mig och sover så är livet bättre än nånsin :-)

  Ems: Tack och KRAM tillbaka :-) Visst får man ha jobbiga dagar, och det kommer man att ha, som tur är har jag betydligt fler bra dagar. Pumpar ibland och hon kan äta ersättning, men hon har börjat bli kinkig och vill ha tutte - inte flaska. Hör av mig nån dag, vill uppdateras om din nyaste goding!

  SvaraRadera
 4. Mmm, bra att de bra dagarna är fler än de dåliga. Skönt att ha en familj man tycker om iaf. Så känner jag ofta även om det är tufft. Man får bara härda ut de pissiga och sedan njuta och uppskatta de bra.
  Kram

  SvaraRadera
 5. Precis, och efter en dålig dag brukar det komma massvis med bra :-) Hurra för det!

  SvaraRadera
 6. Det går väl upp och ner och ibland känns det mindre kul än andra. Men det brukar gå över och är helt okej att känna så ibland. Du är inte en sämre människa för det. Kram

  SvaraRadera
 7. Minns att det fanns sådan dagar också. KRAM!

  SvaraRadera
 8. Johanna: Tack :-)

  Spader: Visst är det så, kram!

  SvaraRadera