måndag 20 maj 2013

Snorklördag med ostron, hummer och champagne

I lördags var här ett snorkkalas som aldrig förr. Svågern och svägerskan fyllde 50 tidigare i år och från sina söner och oss fick den en riktig upplevelsedag. Först var de iväg och sköt lerduvor och sedan kom alla hem till oss där vi fick lära oss att öppna ostron. Vi gick sedan ut i fina vädret (nedrans så varmt det var!) där de som ville fick sabrera champagneflaskor. Svägerskan körde med sabel medan min Grefve provade med ett vinglas - båda lyckades bra. Vi åt ostron (så gott!) och drack champagne och njöt av de friska vindarna där ute.

Tillbaka in i köket där det delades upp i lag och så fick alla lära sig att tillaga olika rätter som skulle serveras. Till köket hade kocken tagit med sig levande humrar, en 8 kilo tung torsk och lite annat gott. Hummersoppa, torsk med jordärtskocka och en chokladfondant med svarta vinbär bjöd kvällen på - så himla gott! Kvällen avslutades i soffan framför slutet av eurofestivalen (inte vårt val). Lilla gumman somnade gott i värmen och vaknade inte förrän halv elva dagen efter.


5 kommentarer:

  1. Livet som hemmafru kan vara rätt så trevligt tycker jag! Årets understatement eller?

    SvaraRadera
  2. om vi skaffar fler barn kanske du kan lära det sova? :)

    SvaraRadera