tisdag 5 februari 2013

Amningsklagan

Ibland längtar jag tillbaka till tiden då mina bröst inte var konstant ömma, slitna, rinnande och styva. Jag saknar att kunna sova utan behå, jag saknar att kunna njuta av en dusch - istället är nipplarna så styva att vatten på dem sticker som små nålar. Vare sig jag är nyammad eller inte så är de i detta tillstånd. Konstant ömma - allt skaver mot dem. Dessutom rinner det mjölk från dem, så de måste täckas över.

Jag vet, jag ska (tydligen) vara tacksam att jag kan amma min dotter - och visst, det är väl jättebra. All näring, immunförsvar mm hon får i sig, jippi hurra. Men ändå, låt mig få klaga lite. Det gör ju ont. Och dessutom har vår kära dotter börjat växa och äter numera varannan timma = ajajajajajajajaj.

Läste någonstans att det finns kvinnor som får orgasm under amning. Kan lugnt säga att jag inte är en av dem. Jag tycker oftast att det gör ont, särskilt när Lill-grefvinnan ska rycka och vrida huvudet åt alla håll medan hon suger. Hon sätter gärna en ofilad nagel i bröstet på mig också. Nu vill jag inte skrämma er som inte ännu har barn - det här är min aming, det behöver inte vara så här för alla.

Så, nu har jag klagat. Trots all obekvämlighet som är amning så är jag såklart glad att jag kan ge min dotter mat och att se hennes glada leende (när hon ätit upp och spytt ned mammas kläder).

3 kommentarer:

 1. Tack för omtanken :-) vad har ni skaffat för vagn?

  SvaraRadera
 2. Vi köpte den här: http://www.jollyroom.se/teutonia-elegance-2012-komplett-4195.html

  Jag ville ha med trådkorg nedtill och fyra stadiga hjul eftersom vi bor på landet och skulle ha en vagn som klarar snö 8pga vinterbebis). Mycket nöjd, men den är stor och hög (bra för er kanske...) så den tar upp plats i liten bil när man ska ha med den.

  SvaraRadera
 3. Tack för tipset. Finns rätt så många att välja mellan om man säger så. Ska dra med sambon ut på lite testkörning nu i helgen.

  SvaraRadera