tisdag 31 juli 2012

Shopaholic på g...

Jag har köpt en märkesväska. Min första. Trots att den är rätt billig så är den betydligt dyrare än någon väska jag någonsin köpt. Galet. Kan det vara solsting eller semestertristess?

lördag 28 juli 2012

Miljöombyte

Vi åker ned och sover i huset över helgen, ibland är det skönt att komma bort. Har också varit runt på nya (för oss) second hand-butiker och fyndat massor till huset.

onsdag 25 juli 2012

Gjort sedan sist

Gjort egen rabarbermarmelad med ingefära och kardemumma. Rabarberna plockades vid nya huset.
Ätit massvis med kräftor, här grillade hos mamma och pappa.

Fått fina rosor från maken
Köpt knallgul klocka
Bjudit vänner på middagar - här är Grefvens smarriga efterrätt: Rabarberpaj, egengjord jordgubbssorbet och kanderade pistagenötter.

fredag 20 juli 2012

Husmorsskolan

Förra året satt jag och sydde medan jag lyssnade på Underbara Clara - i år lagar jag egen rabarbermarmelad medan jag lyssnar på Elsa Billgren.

Drömtydning någon?

Inatt drömde jag att jag fick shoppa Elsa Billgrens second hand-kläder till ett mycket överkomligt pris. Dessutom kom hon och säljaren förbi och erbjöd mig några av hennes kläder gratis.

Behöver jag säga att jag vaknade med ett leende på läpparna. Idag kl. 13 sommarpratar hon i P1.

torsdag 19 juli 2012

Grefvliga vuxenpoäng

Vi har fått klartecken på att få börja flytta in och fixa med huset! Vi har inte fått ett datum för köpet ännu, men eftersom det är Grefvens farmors hus och vi är enda intressenterna så börjar vi redan planera. I tisdags var vi hos HTH och planerade drömköket - mycket renovering behövs på huset...

Medan Grefven tar hand om alla tråkiga bitar, värme, isolering mm, så tänker jag mer på tapeter och färger för de olika rummen. Nu blir det också till att springa runt i second hand-butiker och antikaffärer för att leta möbler - först och främst vill jag ha en telefonbänk till hallen.

onsdag 11 juli 2012

Filmkunskap deluxe

En sådan dag det blev med Johanna igår - hon ville ha avkoppling, jag gav henne fortbildning. Flickebarnet har varken läst eller sett Bridget Jones dagbok eller Stolthet & Fördom. Sorgligt!

Nu är detta definitivt fixat - en stor dos film gavs. Måndag kväll såg vi 27 dresses. Under tisdagen såg vi Förtrollad, Bridget Jones 1 och 2, Stolthet & Fördom (tyvärr filmen pga tidsbrist), lite klipp från "den riktiga" Stolthet & Fördom (med Colin Firth som Mr Darcy), Hairspray och Girls just want to have fun. Mycket kärlek, mycket dans och mycket sång.

Idag ska vi vara kulturella på annat sätt; vi ska börja med lite Breakfast at Tiffany's medan vi äter frukost och sedan bege oss in till staden för att besöka olika museum. Tourism here we come!

måndag 9 juli 2012

Finbesök

Idag kommer Johanna ned och hälsar på i dagarna tre - jag har storstädat* inför detta och är nu helt slut. Idag är tanken att promenera runt i Trädgårdsföreningen och hälsa på Camilla i Palmhuset. Annars lär det väl bli (beroende på väder) shopping, filmmys, tedrickning och avkoppling.

Väldigt trevligt med finbesök :-)


* Storstädning = dammsugit, skurat badrummet och möblerat om i extrarummet så en människa kan få plats där.

söndag 8 juli 2012

Filmtips

Häromkvällen hyrde jag och Grefven en riktigt bra och intressant film - This must be the place. Sean Penn spelar en f.d. rockstjärna som ger sig av för att hämnas sin far som blev förödmjukad av en nazist under sin tid i Auschwitz.

Trots många tragiska ämnen och mörka karaktärer så är det här inte en mörk och tragisk film - Penns uppsminkade karaktär, Cheyenne, bjuder på charmiga skratt och mycket sympati. Han är rättfram och ärlig och man faller för honom väldigt snabbt. Det är flertalet charmiga, udda karaktärer med som man får träffa.Riktigt bra soundtrack också...


En klart sevärd film!

fredag 6 juli 2012

Sminkkurs med Camilla

Idag kom Camilla över för en liten sminkkurs*. Jag har väntat ca 20 år på detta :-)


Sotade ögon är inte alltid lätt när man inte sminkat sig tidigare...


Vi valde svarta, inramade ögon - det blev så snyggt!

Jag tog de översta bilderna - sedan tog fotografen över och tog ett eget kort och voilà så snygg man kan vara. Inramade ögon passar så jag tvingade iväg henne för att köpa smink.          


* När vi skulle på bröllop för x antal år sedan fick jag sminka Camilla - eftersom hon vanligtvis inte sminkar sig så valde jag att göra en ganska naturlig make och valde en svag, svag ljuslila ögonskugga. Camilla tyckte hon såg ut som en h**a. Jag går mer sminkad och färgglad än så till jobbet. När jag tog fram ögonfransböjaren skrek hon och sprang därifrån. Pga detta blev jag både glad och förvånad när hon nu ringde och frågade om jag ville visa henne hur man sminkar sig runt ögonen. En sådan trevlig dag det blev!

onsdag 4 juli 2012

Söndagspromenad

Grefven på söndagspromenad
Delsjön i bakgrunden
Väl uppe på goda våffelstället gjorde vi en våffelgubbe. Mycket godare än den ser ut.