onsdag 29 juni 2011

Underbara smycken

Okej, så det är stängt, men jag ska dit imorrn. Antikt, gammalt och nytt - jag är i Stockholm för att leta bröllopssmycken.


tisdag 28 juni 2011

Semester

Efter ätt ha dragit upp Grefven kl 8 imorse för att jogga känns det rätt gött ätt sitta på en skuggad balkong och äta frukost. Spotify i mobilen och en mysig bok håller mig sällskap :-)

måndag 27 juni 2011

Stockholmstips efterlyses

Jag åker upp en snabbis till Stockholm ons-tors och jag tänker leta skor - någon som har bra förslag på var man hittar färgglada sådana i Stockholm? Finns det förresten andra ställen man bara måste besöka när man är där 24 timmar?

Tack för mig :-)

Mumsfilibabba!

Jag och Grefven såg filmen Burlesque igår och jag älskade den - Cher, bra låtar och fina utstyrslar = himlariket. Förutom dessa så fanns det ju annat att vila ögonen på, men jag tror inte jag och Grefven tittade på samma saker...



Update: Och efter att Grefven surfat in hit och sett bilderna ska han nu börja deffa och träna extra hårt. Jag försökte lite fint säga att jag gillar honom ändå, men sedan tänkte jag "hrm... varför hindra karln?"

Brunch

Behöver lite tips på bra brunchställen i Majorna, tack!

fredag 24 juni 2011

Baby love

Har just hållit en söt bebis (finns det nån annan sort?)  Känner att klockan börjar tickan - och då är jag ändå fylld med babyspya :-)

torsdag 23 juni 2011

Gårdagens njutning

Undertiden städade Grefven ur en stor lada...

På benen igen

Då så, provjoggat igen. Det blev tyvärr ett ganska långt uppehåll efter Blodomloppet pga benhinneinflammation, jobb och andra saker som skulle hända, men idag tog jag mig en kort provtur och det kändes okej. Benen ömmar lite och högerfoten vill att jag köper nya skor, kondisen var inte riktigt med mig men det kändes ändå skönt att komma ut. Nu gäller 3 ggr i veckan resten av sommaren - måste ju hålla mig i form så jag inte växer ur septemberklänningen...

Ny telefon!

Testing testing, någon har köpt ny mobil och kan numera blogga och twittra utan dator :-)

onsdag 22 juni 2011

Rensa i röran

Idag ska jag få en ny telefon och så ska vi åka ned till bröllopsladan och röja - som det ser ut just nu kan man inte få plats med ett bröllopsfölje där inne...

tisdag 21 juni 2011

Glömde ju...

Just det ja. Jag har ju gått på

SEMESTER!

8 härliga bröllopsplanerande veckor framför mig...

En liten del av mig

Grefven väcker mig imorse med orden:

- Inatt fes du så högt att jag vaknade.

Välkommen till vår romantiska vardag :-)

lördag 18 juni 2011

Oj vad mycket text det blev här...

Sådärja, mycket har hänt sedan sist - både underbara saker och tragiska saker och såklart en massa mittimellan saker.

Jobbet har lugnat ned sig (kan vara eftersom de flesta gått på semester) och jag har roat mig med något trevligt varje dag efter jobbet (förutom måndag, begravningar räknas inte som trevligt).

I tisdags träffades bokklubben Bokmaskarna och vi fick titta på en mycket liten 2 veckors bebis. Jag har inte sett nyfödda bebisar sedan jag var riktigt liten själv så det var spännande! I onsdags var jobbet ute på en skaldjurskryssning runt öarna här i Götet och jag åt kräftor tills jag höll på att spricka - så gott!

Torsdagen fortsatte jag i samma spår och tog mitt traditionella glas vin med Hella och tog en räkmacka till det. Tyvärr tyckte min mage att den fått tillräckligt med skaldjur för ett dygn så när jag kom hem tog jag mig en liten matförgiftning och blev väldigt liten och svag. Som tur är har jag en underbar Grefve som verkligen visade att han kommer vara kvar i både NÖD och lust.

Igår kunde jag valt att gå på semester (man får kompa måndagen) men jag bytte kontor och sorterade papper av fulla muggar och kände att jag kan komma in på måndag och fortsätta pilla lite - skönt att ta sig lite tid. Kvällen spenderades med Glee och jag grät, skrattade och sjöng om vartannat.

Imorse vaknade jag med en söt liten Grefve jämte mig som informerade mig om att jag är väldigt söt när jag sover och att när han kom hem inatt så sov jag över hela sängen och han hade fått vika in sig själv för att inte väcka mig. Det är kärlek det!

Nu så, en skön helg väntar och jag ska ta tag i allt det där jag bara skjutit framför mig men jag ska också vila och bara njuta.

söndag 12 juni 2011

Ingen rolig helg...

Det uppdateras inte mycket här...

Nej, just den här helgen finns det inte mycket att skriva. I fredags stressade jag som en galning eftersom eleverna hade sista inlämningsdag innan betygen sätts på måndag (urusel planering av skolan eftersom det innebär att man endast har helgen på sig att rätta allt som kommer in). Jag hade flera elever som inte visat sig i kursen (som pågått ett år) som valde att dyka upp sista dagen och se om de kunde fixa hela kursen.

Kul.

Till råga på allt var jag tvungen att gå kl. 13 eftersom jag skulle iväg till gravsättning av lilla farmor*. Inte den bästa fredagen alltså...

Lördag morgon (tidigt eftersom jag inte kan sova) vaknar jag och kollar mina mail - jag har ca 50-60 inlämningar att rätta.

Kul.

Eftersom det här blir lite för mycket stress i mitt numera trasiga liv (jag är fortfarande inte riktigt hel efter mötet med väggen förra året) så reagerar jag på detta med tårar och upprörda känslor. Väcker Grefven och bryter ihop lite.

kul.

Ska jag nämna att på måndag är det också lite stress? Betygen ska vara satta senast 14.00 och samtidigt ska vi göra en massa andra uppgifter. Jag ska dessutom på begravning samma tid för min morfar.

Nej. Inte så kul längre...


* Hon gick bort i november men marken har varit lite väl frusen...

torsdag 9 juni 2011

Jucka i Slottsskogen är skadligt

Igår hade vi skolavslutning och vi skulle leka med eleverna i Slottsskogen. Min station gick ut på att spotta grodor* men för att aktiviteten skulle ta lite längre tid så valde jag att låta eleverna göra fjantiga uppvärmningsövningar. Där stod vi alltså, jag och ett gäng tonåringar, och juckade mitt i Slottsskogen.

Idag har jag träningsvärk Orvar i mage, rumpa och rygg.

Dags att ta tag i träningen snart igen...


* Godisgrodor alltså, inget annat.

måndag 6 juni 2011

Jävla Glee

Jag har tyvärr* fastnat i Glee-träsket och har lyckats få en liten crush på två av karaktärerna... För att inte må alltför dåligt över detta har jag googlat upp deras åldrar och insett att de är ca 2-3 år yngre än mig - det kändes rätt okej med tanke på att de spelar tonåringar.

Ja ja, vad ska man göra? Den ena dansar helt fantastiskt och den andra är den där bad boy-killen som vi all nån gång ska sukta efter.

Jävla Glee.

Och ja, jag valde medvetet bilder på pojkarna utan tröjor.

Och ja, jag älskar fortfarande Grefven... även om han inte kan dansa eller ser ut såhär utan tröja...



* Jag säger tyvärr för jag avskyr verkligen programmet. Pinsamt, hemskt och allmänt pinsamt men jag älskar när de sjunger och dansar - mitt musikalhjärta gör kullerbyttor av glädje varje gång...

lördag 4 juni 2011

Njutningens lördag

Idag har jag njutit i solen - men jag har inte solat, jag har cyklat, fikat, strosat i Haga och shoppat. Har fyndat lite kläder (second hand), köpt inflyttningspresent till Syrrans fest ikväll och så har jag fikat med Hella. Nu ska jag slappa lite och sedan ta mig en passionsmojito och cykla iväg till festen.

Vad gör ni idag?

fredag 3 juni 2011

Oj som hon löper


I måndags - en mycket lycklig liten flicka med väldigt ont i benen

onsdag 1 juni 2011

Hörde jag något om långledigt?

Aaahhh... vinet öppnat :-)

Äntligen

Studenten är över för i år - jag ska hem och sova, vila benen, läsa bok och sedan blir det studentfest ikväll. Blir nog ett kort besök där...