torsdag 29 april 2010

Rättar man vinprovning?

Sitter hemma idag och rättar nationella prov i svenska (ni vet, femtimmarsuppsatsen). Dricker te, lyssnar på musik och känner att shit vad man får gjort mer hemma än på jobbet. Fast snart ska jag dr ap mig kläder och åka in till jobbet - vi ska ha möte och sedan blir det vinprovning! Helt okej att åka in sådana dagar :-)

Kul med paket!

Igår när jag kom hem i regnet hade jag fått ett grönt bokpaket - ett paket fyllt av små rosa gulliga paket. Helt underbart! När jag öppnade dem var det helt fantastiska saker i. Ni som inte varit med i sådana här bokbyten - var det nästa gång - så kul!!! Det är En bok om dagen som anordnar dem - hon är grym!

tisdag 27 april 2010

En annan goodiebag!

En sån här läcker bag låg i min brevlåda igår när jag kom hem, snyggt förpackad i rosaprickigt omslagspapper. Jag tror nästan jag börjat samla på Lady Thirty-accessoarer ;p

måndag 26 april 2010

Vill vinna!

En goodiebag med hemligt innehåll... klart man vill vara med! Här hittar ni tävlingssidan :-)

fredag 23 april 2010

Bara för att...

Här ligger man i soffan, mensvärkig och helt slut efter att ha vaktat prov i ca fem timmar och så kommer min underbara Grefve ut med jordgubbar och bubbel "Bara för att han kände för det". Jag är lyckligt lottad!

Och idag...

... tar jag på mig mina Lady Thirty-örhängen och låter eleverna skriva nationellt prov i fem timmar :-)

torsdag 22 april 2010

Nicht gut

Helt plötsligt tokstressad med hög puls. Inte bra.

Typiskt

Darn, här har man världens blogginlägg i huvudet och så när man väl kommer till datorn så försvann det. Helt blankt i huvudet.

Ja ja, jag kanske återkommer...

tisdag 20 april 2010

Sniglar och mensvärk (erkänn cool titel)

Mensvärk Orvar idag så jag smet hem tidigt från jobbet och la mig på värmekudde och åt choklad och läste bok. Det får man göra. Sedan kom sambon hem och lagade god mat, gav mig ryggmassage och så myste vi framför tv:n till "Bortspolad". Ja, ni ser rätt. Till en tecknad film om kloakråttor. Och sjungande sniglar. Förstår ni? SJUNGANDE SNIGLAR! Helt underbart :-)

lördag 17 april 2010

It's a boy!

Ett STORT grattis till min Englandskompis Ems och hennes kille som fått en liten pojk!

fredag 16 april 2010

Vet inte riktigt om det kan klassas som fredagsmys...

Fredag och Miss E är slottsänka* för andra kvällen i rad. Har passat på att strosa runt i Haga med Missy, fynda söt skål, äta god middag och storböla medan jag läste färdigt "Knit Two"**

Vad har ni gjort?


* Grefven jobbar på Slottet (inte kungens)
** Uppföljare till "Livets aviga och räta" av Kate Jacobs

Ceriserosa is the shit!

Där ser man, jag är ett nagellack :-)

torsdag 15 april 2010

tisdag 13 april 2010

Så kan det gå

Igår hade jag SJUKT mycket energi - jag var jätteeffektiv på jobbet (jobbade faktiskt hela tiden), gjorde ärenden i stan efter jobbet (bytte handdukar som fällde, köpte fin tröja till sambon som tack för att han tog hand om mig när jag sjuk), cyklade hem i solskenet, handlade mat, lagade typ trerätters, tog promenad i solnedgången, spelade TP och vindäckade i soffan tillslut.

Idag är all energi borta, Grefven fick dra upp mig ur sängen imorse och nu har jag läst bloggar på jobbet i en och en halv timme.

Poop.

måndag 12 april 2010

Livets frågor

Tillbaka efter lovet och mina stora frågor är:

* Är det sommarlov snart?
* Var eleverna så här jobbiga innan lovet?
* Vad gör man här?
* Är det sommarlov snart?

söndag 11 april 2010

Sista dagen i frihet... typ

Sista dagen på lovet och jag ligger i soffan och läser Chic, bloggar och lyssnar på musik och bilarna utanför fönstret. Tog mig en kort promenad till bibblan men höll på att somna, är lite svag fortfarande efter matförgiftningen. Som tur var kom jag hem till nybakade frallor - det är inte så dumt med en baktokig Grefve :-)

lördag 10 april 2010

Skottland i bilder (typ)

Vårt lägenhetshotell i Edinburgh - helt okej om man bortser från att varmvattnet inte fungerade
Shopping efter dag 1 - Mupp- och Johnny Deppfilmer i mängder. Billiga CD-skivor eftersom vi är sådana där som fortfarande spelar sådana.
Mr T sockar rockar!
En enhörning på Royal Mile i EdinburghBagpipeman for president!
Miss E i gubbkeps (fast jag köpte ingen)

Edinburgh castle - mäktigt stort
Miss Es favvoGrefven och Grefvlig påfågel utanför Blair Athol Castle som besöktes dag 2Rolig skylt utanför slottetDag 3 som spenderades i Glasgow hittade jag äntligen ett Tk Maxx och shoppade en väska!

The trip...

Då så, hemma igen efter några underbara dagar i Skottland som fick sig ett tragikomiskt slut. Vi valde att spendera en dag i Edinburgh (shopping!), en dag uppe i höglanden (whiskey!) och en dag i Glasgow (mer shopping!). Vi valde dock inte att få en släng av mild matförgiftning (eller vad det nu var), att komma iväg alldeles för sent till flyget (kom på 5 minuter innan avgång), att snällt få ge bort all whiskey vi hade köpt (4 flaskor) till flygplansgubbe som fint meddelade att vi inte får ta med detta i handbagaget (och eftersom vi var sena kunde vi inte checka in väskorna) och vi valde inte heller att efter surt ha fått ge ifrån oss all whiskey (hej då pengar) att få höra att våra väskor väger 1-2 kg för mycket och vi måste akut-checka in dem och betala xxx kr extra.

Tråkigt slut men som vi båda nu nästan skrattar åt - huvudsaken är att vi kom med flyget, vi är hemma och nu mår jag bra igen. Igår firade vi ett halvår tillsammans i lugn och ro i soffan framför tv.n men nu är det två dagar kvar av lovet så det är dags att njuta!

måndag 5 april 2010

Grefvarna goes Edinburgh



Hörs om några dagar eller så :-)

söndag 4 april 2010

Coulda' woulda' shoulda'

Borde packa inför Edinburgh-resan imorgon, borde städa och diska innan sambo kommer hem från jobbet (ja, han jobbar på slottet idag), borde fundera över hur jag ska få plats med smink, smycken, kläder mm i ett litet handbagage, borde fundera över hur jag sedan ska få plats med shopping i redan fullastade handbagaget, borde ta mig en promenad i fina vårvädret men istället ligger jag i soffan och dricker te, läser bok och lyssnar på SoulPower på VH1.

Kom igen nu Miss E, låtsas att du är 30, masa dig upp ur soffan och gör något vettigt!

lördag 3 april 2010

Gult är inte fult

Jag och mina gulmålade naglar önskar er alla en Glad Påsk!

Du som vill byta böcker

Nytt pocketbyte ute - läs mer här.

fredag 2 april 2010

I väntans tider

Väntar...

... på att mitt bröd ska vara färdigbakat
... på att Grefven kommer hem och fredagsmyser med mig
... på att det ska bli måndag så vi kommer till Edinburgh
... på att det ska bli sommar så jag får flera veckor ledigt
... på att det ska bli juli så vi får flytta in i nya lägenheten
... på att jag ska orka ta tag i träning och pointsräknande igen så jag fortsätter nedåt

Dagens mattips

Om ni inte provat basilika på smörgåsen så gör det, jag är helt fast :-)

Vill vinna!


Ännu mer saker jag vill vinna (smink kan man ALDRIG få för mycket av som ni vet). Från e.l.f.se kan du vinna 4 mineralögonskuggor i den här tävlingen,

Sweet!

Hur gör bloggare?

Är det någon som kan hjälpa till med att svara på hur man lägger upp videor nu när youtube ändrat sin sida? Jag kan inte klura ut det...

torsdag 1 april 2010

Välbehövt

Äntligen påsklov, återkommer långfredag när jag är människa igen.