söndag 30 november 2008

Missarna goes Hollywood

Under brunchen med Missarna diskuterades det allt från hatobjekt bland skådisar, värmekuddskatter, tesorter och bloggar. Sedan kom en intressant tanke upp, vilka skådisar skulle spela oss på film?*

Miss E
Miss KeepYourDistance
Miss Upsey Daisy
Missy


* Nu är det ju inte så att vi är så lika dessa skådisor så att man skulle ta fel på oss, men allt går att fixa med lite smink... Typ...

lördag 29 november 2008

Wanted! Christmas spirit

Jag försöker verkligen få fram julstämning. Jag ser på filmer med julinnehåll, jag spelar julmusik, jag tittar på NKs julskyltning, jag bakar pepparkaka och jag målar tånaglarna julröda. Julstämningen infinner sig inte. Jag plockar inte fram adventljusstakarna. Jag sätter inte upp julgardinerna. Jag köper ingen glögg.

Det känns som om Grinchen hoppat in i min själ. Hur ska jag göra för att hitta julstämningen?

torsdag 27 november 2008

Life's a bitch and so am I

Jag har mått bra de senaste veckorna (vad jag kan minnas iaf) men idag var en sån dag. Ni vet, en sån dag när jag önskar att jag bara kunde hålla käften, en sån dag när jag bara önskar att jag kunde sluta tänka så förbannat mycket, en sån dag när jag önskar att jag kunde bestämma mig för vad jag känner för folk. Jag blir så trött på att min käft ska gå i ett och slänga ur sig precis vad som helst. Jag blir så trött på att min hjärna går på högvarv med alla möjliga dumma, onödiga tankar om livet, universum* och annat skit. Jag blir så trött på att jag ena dagen tror att jag vet vad jag vill och känner och nästa dag inte är riktigt lika säker.

Dessutom blir jag riktigt j***la trött på att jag kan vara en så fruktansvärt okänslig vän ibland som jag var idag. Förlåt gumman, ibland borde jag faktiskt svälja mina egna åsikter och se det ur annat perspektiv. Jag blir också j***ligt trött på att jag inte kan säga sånt här direkt till mina vänner, utan fegar ur och skriver det här istället**.

Japp. Idag är internationella "jag-tycker-inte-om-när-jag-är-sån-här"-dagen. Hurra.


* Okej, så jag tänker faktiskt inte så värst mycket på universum, men det låter så ytligt att bara tänka på livet.
** Vilket gäller annat jag vill säga till folk också. Vågar inte säga det så jag skriver det istället. Fudge vad fegt.

Update: Det är tur att jag lärt mig 3-minuters regeln. Nu mår jag bättre :-)

tisdag 25 november 2008

Hola amigo!

Jag har ikväll gjort ännu en ny bekantskap - med en granne faktiskt. En man som bor här i närheten. Vi har tidigare hejat på varandra på väg till spårvagnen, vinkat, pratat någon gång kanske. Ikväll hade vi sällskap från spårvagnen och lärde känna varandra. Han heter Frans, kommer från Bolivia och har de senaste åtta åren jobbat med att sälja Faktum. Frans berättade att han är konstnär och sedan frågade han om jag inte ville komma över någon dag och äta mat och måla lite med honom. Som grädde på moset lockade han mig genom att erbjuda mig att köpa ett par örhängen han hade från hemlandet.

Jag som är så van vid att säga nej till allt blev därför väldigt förvånad när jag hör min röst säga "ja, det vore jättetrevligt" och sedan ge honom mitt nummer. Men det är någonting med Frans, min hemlöse vän, och hans glada personlighet, som bara gör att jag faktiskt vill lära känna honom mer. Dessutom kanske han kan hjälpa mig få tillbaka den spanska jag en gång lärt mig.

söndag 23 november 2008

John Legend featuring Andre 3000 - Green Light

John Legend - Annexet 2/3 -09. Jag har biljett!

Miss Madonna

För att ni vill så gärna...

The Madonna and the Whore

Om polisen hade stannat mig ikväll på vägen till festen hade han fått ett gott skratt och undrat om jag skulle på maskerad.

Om polisen hade stannat mig inatt på väg hem från festen hade han undrat hur mycket jag tjänat ikväll och vad jag tar för en timma.

När Madonna-peruken, delar av sminket och smyckena tagits av var det nämligen inte mycket som skilde mig från en hora. Möjligtvis då att jag inte har sex längre. Petitesser...

lördag 22 november 2008

Get into the groove

Ikväll är det 80-tals maskerad som gäller och jag kommer förhoppningsvis påminna om en kaxig Madonna à la 80. Det mest spännande är att klänningen jag hittat är storlek 2. Jag har ingen aning om vad det motsvarar men en gissning är att jag INTE är storlek 2. Kanske närmare 102. Kan bli väldigt intressant... Upptäckte iaf att jag får j***ligt snygga bröst i den - alltid något :-)

Med mig under kvällen kommer jag att ha min kära vän Hella som tagit sin inspiration från Dallas. Hennes klänning är inte storlek 2. Hennes klänning har axelvaddar. Sexigt värre...

Nu ska jag masa mig upp ur sängen (har legat och läst hela morgonen) och sätta på lite best of Madonna och komma i stämning. Kanske dyker det upp ett foto på outfiten imorgon - om ni är snälla...

fredag 21 november 2008

Raindrops keep fallin' on my head...

Varför envisas allt i mitt hem att ramla ned i huvudet på mig? Snart är jag lika dum som jag ser ut...

Intresseklubben antecknar

Det är inte ett dugg upphetsande att pussa sin egen axel.

torsdag 20 november 2008

Get a life woman!

Jag har under senaste veckan spenderat alldeles för mycket tid på youtube - det är snart dags att skaffa ett liv.

Någon som har ett förslag på hur man enklast gör detta?


Update: Man kan ju sitta några timmar och läsa sina gamla inlägg. Jag hade mycket mer intressant att skriva innan jag började terapin. Iofs mådde jag mycket sämre då också...

Say hello to my new friend

Igår gjorde jag en ny bekantskap. Jag tycker det är jättekul att få nya vänner genom bloggen och hoppas att det kommer fortsätta så!

Kan också nämna att Eurotrashgirl* inte är en psykotisk yxmördare - det sa hon iaf :-) Däremot en trevlig tjej med intressanta (och något udda) samlarhobbies och übercoola skor.

* Inte hennes riktiga namn ;p

tisdag 18 november 2008

Ett leende piggar upp i regnet

Ibland krävs det väldigt lite för att jag ska bli glad.

Imorse klev det på en jättesöt kille med väldigt vackra, leende ögon på spårvagnen. Jämte honom ställer sig en tjej och på sättet han tittar på henne tror jag att de är ett par. Efter ett tag märker jag att det är de inte - de verkar inte ens känna varandra. Han står, helt odiskret, och ler och tittar på henne med sina leende ögon och hela han utstrålar lugn och lycka.

Jag stod och iakttog detta och bara njöt - det var så vackert. Nån dag hoppas jag att någon kommer se på mig så...

måndag 17 november 2008

The list

Saker som suger:
* Att tro att bussen som saktar in vid övergångsstället tänkt stanna så man börjar gå och den då ökar farten och missar mig med någon centimeter. Härlig start på morgonen.
* Att det är en vecka kvar till lön och mitt konto är på minus.
* Att mina nya, underbara stövlar gör så att en tå domnar bort varje gång jag har på mig dem.

Saker som inte suger:
* Gulliga mail från söt vän
* Personalfest imorgon
* Att jag hittat utstyrsel till maskeraden på lördag
* Att jag är jävligt snygg ;p

fredag 14 november 2008

A pick me up?

Har hittat ett mönster i mina depperioder - de kallas Fredagar. Insåg dock att jag får skylla mig själv eftersom jag spenderar typ varje fredag ensam i soffan med med snyftiga kärleksfilmer - hur fan låter man bli att bli deppad av det?

En lobotomi tack!

Visst är det jobbigt när en person man inte tror att man är intresserad av tar upp typ all ens tanketid?

Fudge.

Lycka är...

Fredag = vitt vin, räkor, chiliaioli.

I say no more

tisdag 11 november 2008

Miss E goes 80's

Jag ska på maskerad nästa helg och det är 80-talstema. Hjälp mig! Har ni kluriga idéer, jag vill ju ha något roligare än bara axelvaddar och benvärmare :-)

Vill gärna ha en kändislook så förslag och bilder mottas tacksamt (Madonna har jag redan koll på)

Kom igen nu - ge förslag!

måndag 10 november 2008

Var är Freud?

Jag borde berätta om helgen, men jag orkar inte. Lördag var en sådan dag då allt som kunde gå fel gick fel och födelsedagen började med att jag blev inlåst i ett omklädningsrum. Och fick min mens. Och insåg alla miljoner saker som är fel i mitt psyke.

Idag är det måndag och jag har just lipat mig igenom födelsedagspresenten från lillebror.

Det är ju tur att man går i terapi iaf.

fredag 7 november 2008

Och sedan får man sota för det...

Skälet till att det tagit typ en vecka innan ni hört från mig är enkelt.

Jag har drunknat den här veckan. Nästan bokstavligt. Så länge det inte krävs vatten för att drunkna.

Nackdelen med en veckas lov som faktiskt får vara lov är att när man kommer tillbaka känns det som att man ligger en vecka efter. Den här veckan har varit stress, press och sena kväller.

Nu är det fredag. Jag har jobbat klart. Stressen är över och nu är det bad, bok och film som gäller. Imorgon bär det av till Halmstad för årsmiddag för den rugbyklubb jag är med i och på söndag är det Happy Birthday Miss E.

Jag önskar mig vila. Och någon som betalar mina räkningar.

Ibland är livet bra...

Stockholm i meningar:

* Vild konferens där inte riktigt alla kollegor hamnade i "rätt" rum över natten...
* Drömfrukost av Drömkillen - frallor, blåbärsbullar och Bridget Jones - klå det den som kan :-)
* Långfika i Rosendals växthus med personliga guiden och nyfunna vännen Johanna
* Världens bästa pjäs* om mig och mina elever
* Vin i massor med nya och gamla vänner
* Gay-killar är min nya terapi

Göteborg under söndagen:
* Musikalen hair - grym musik
* 10 helnakna killar på scen - Happy birthday to me!

* Fem gånger Gud