lördag 2 augusti 2008

A walk down memory lane...

Sitter återigen och läser igenom gamla mail jag skickat. Det är kul tycker jag, minnen man nästan glömt dyker upp igen, man ser på vilka plan man utvecklats och på vilka man stannat osv. Hittade ett litet mail som skilde sig från mängden dock...


Ämne: Mmmm…mjölk med jordgubbssmak 25 juli 2002
Så gott, så sött, så somrigt!

Det var en gång en liten tjej som satt på ett kontor. Hon hade inte så mycket att göra och utanför klumpade sig molnen för att skymma hennes utsikt. Den lilla flickan var rejält uttråkad. Hennes enda leksaker var internet och en radio med tre bra musikstationer. Den stackars lilla flickan hade också tillgång till ett paket mjölk med jordgubbssmak. När den lilla flickan drack av denna smakrika mjölk försvann molnen snabbt och farbror solen slutade lysa med sin frånvaro. Radiostationerna spelade hennes älsklingslåtar och hela kontoret sken upp. Det var som om mjölken var magisk.

En dag när den lilla flickan satt på kontoret och drack av sin mjölk och hela världen utanför sken upp såg hon plötsligt en rosa ko komma flygande utanför det lilla fönstret. Den lilla flickan blev först snurrig i sitt lilla huvud men förstod sedan att den flygande rosa kossan inte var farlig, den hade bara kommit för att fylla på den lilla flickans mjölkpaket. Den lilla flickan blev så glad att någon tänkte på henne och hennes välgång att hon reste sig upp, öppnade fönstret och tog ett skutt ut för att krama kossan.

Den lilla flickan sitter nu inte längre på sitt lilla tråkiga kontor. Vissa säger att hon svävar på små rosa moln med en rosa flygande kossa, vissa säger att de aldrig kommer glömma synen av den lilla flickan som störtade ned från ett litet fönster skrikandes "Hej rosa flygande kossan" och som sedan fick ett fint vitt streck ritat runt sig på marken. Den stackars lilla flickan var nämnligen inte så lätt längre. Den flygande rosa kossans mjölk var nämnligen fetare än den mjölk den lilla flickan druckit av tidigare så hon föll som en fura ned från luften och fick inte alls tag på den rosa (osynliga) flygande kossan.

Snipp, snopp, aj! Så var den lilla sagan om den lilla flickan slut. Sensmoralen är att man inte ska blanda tristess, mjölk med jordgubbssmak och rosa flygande kossor med småflickor. Det kan sluta olyckligt.

Tack för mig!
Den lite större flickan som även hon är uttråkad på kontoret och dricker mjölk med jordgubbssmak. Ingen fara, mina rosa flygande djur kommer bara på helgerna! Och då i form av elefanter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar