söndag 9 december 2007

Chokladcheesecake i glas

Japp, desserten vi åt igår var inte dum så jag kände ett stort behov av att dela med mig av den till alla er som älskar choklad där ute. Finns i Arlas senaste broschyr.


Chokladcheesecake i glas 4 port
Proffsig dessert som du lätt och snabbt rör ihop.
2 msk smör
4 digestivekex
1 dl Arla vispgrädde
1/2 dl kakao
1 dl fl orsocker
1 tsk vaniljsocker
250 Arla Köket Kesella kvarg
25 g choklad, mörk och/eller vit
1. Smält smöret. Mixa kexen med smöret.
Fördela i botten på fyra glas.
2. Vispa grädden med kakao, fl orsocker och
vaniljsocker. Rör i kvarg.
3. Klicka det i glasen och låt stå i kyl ca 1 tim.
4. Hacka chokladen och strö den över moussen.
Tips! Riv apelsinskal och blanda i moussen.

2 kommentarer:

  1. Låter god, men blir nog inte av. Vi här nere i söder har ju inte Arla. Och krävs det deras grädde, så får det vara. Ska ICKE importera från Stockholm.

    SvaraRadera